vrijdag 1 april 2011


Woensdagmiddag, 23 maart, kwart voor drie. De telefoon gaat. Ik reageer niet. Ik ben hier immers te gast? Maar al snel komt een van de leerkrachten op me af lopen.
"Aline, hier, voor jou, je dochter".
Enthousiast klinkt dochters stem.
"Mam, de stucadoor is er!"
Ik reageer met "de stucadoor? Wat komt die doen?" Om me heen klinkt gegniffel. Ik sta namelijk midden in de gang van school, die vol is met allerlei mensen.
'Hihi, wat zal een stucadoor komen doen denk je??'
Ook dochter reageert zo.
Nou, ik weet niet veel, maar wel dit: dit was niet afgesproken! Hij zou echt morgen komen! Ik ben niet thuis en kan hier ook niet zo 1, 2, 3 weg!
"Geeft niets toch, mam, hij komt alleen maar voorstrijken. Zeg even wat-ie doen moet!"
Door de telefoon geef ik de stucadoor instructies.

Donderdagmiddag, 31 maart, tien over half drie. De telefoon gaat. Ik reageer, maar sta niet op. Ik ben hier in dit huis immers te gast. Op visite. De gastvrouw pakt de telefoon al en kijkt naar mij. "Aline, je dochter". Tjonge, ik ben net weg, wat zal er zijn?
"Mam, de stucadoor is er. "Nee he, niet weer. "Hoe kan dat?", reageer ik geschrokken. Hij zou bellen! Hier ben ik niet op bedacht. Het is een zooitje boven.
"Ja, reageert mijn oudste, wijs door ervaring. Hij komt alleen maar voorstrijken, wilt u even zeggen wat er moet gebeuren?" Deze keer mag ze het doorgegeven.
"Alleen de hal, en niets anders!"

Nu, vrijdag, is de stucadoor voor het laatst geweest. Nu is het klaar. Tenminste, zijn werk. Nu ons werk nog, eh, ik zal eerlijk zijn, dat van mijn man. Maar hij kan nog niet veel beginnen.
De muur, de nieuwe muur is nog niet droog. Kan wel een week of twee duren nog, zei de stuuc. Dus we kunnen nog even. Maar als het helemaal klaar is laat ik jullie alles zien! Dus...blijf komen!

5 opmerkingen:

 1. Heel veel succes verder!!
  En wat kijk je raar op je neus als er niet afgesproken is he?! Maar het is nu wel lekker klaar!
  Groetjes,
  Christien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en zo kunnen ze je toch overal vinden :-) maar het is nu wachten begrijp ik en dan kan er weer geklusd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niks zo fijn als een gladde muur!! Kom maar op met de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.

  cialis

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje dat is ook wat. Het is wel een beetje de omgekeerde wereld. Als je ze nodig hebt dan moet je uren op ze wachten en kun je het huis niet uit, reken je niet op ze staan ze al in je huis terwijl jij wegbent. Hopelijk wordt het werk mooi als je man er aan toe gekomen is!
  Groetjes, margo

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!