donderdag 12 februari 2015

Omzetformulier PGB

Nu onze Rob volgende week weer naar huis komt (Ja!!! Je leest het goed, weer helemaal naar huis!!!!) moeten er dus weer allerlei dingen geregeld worden, teruggezet worden. Daarover had ik al geblogd.
De PGB is een lastige. Niet alleen voor ons, ook voor iedereen die er mee betrokken was, is en zal zijn. Dat weet men namelijk zelf niet...


De SVB verwijst me door naar het Zorgkantoor. Het zorgkantoor verwijst me door naar de gemeente en... nee, gelukkig verwijst de gemeente me niet door naar de SVB, al was ik daar bang voor.
Volgens het zorgkantoor moet ik een omzetformulier invullen: van uitwonend naar inwonend. Stom woord, wat meneer drie keer moest herhalen door de telefoon, voor ik hem verstond. Nog nooit van gehoord. Klopt, zegt hij vrolijk, is nieuw... Maar goed, de gemeente heeft zoiets, vertelt hij me.


De gemeente, waar ik maar naar toe ga ivm dat nieuwe woord, belt en belt en belt... WMO-collega's sturen hem door en vragen maar één ding: omzetformulier???
Dan komt er één met een goed plan: ga naar de CJG. Centrum voor Jeugd en Gezin.
En daar weten ze het antwoord: het omzetformulier bestaat nog niet....
Gelukkig weten ze ook de oplossing en zo lijkt alles toch nog op tijd goed te komen.
Want, ze belooft, ik word zo snel mogelijk gebeld.
En daar wachten we nu al 8 dagen op...

1 opmerking:

  1. Van het kastje naar de muur. O, dat zal wennen zijn voor jullie allemaal dat hij weer helemaal thuis komt. Vindt hij het zelf fijn?

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!

Pagina's