donderdag 19 januari 2017

Een must voor elke christen. En moslim!

Mijn boek is uit... Het voelt nu wat leeg, want het was intensief en geweldig fijn om te kunnen lezen. 
Hieronder een beschrijving. Ik hoop dat jullie er allemaal voor kiezen het boek te lezen, of nog beter, te kopen!   http://www.derankveenendaal.nl/product/9789043526845/ik-zocht-allah-en-vond-jezus 

Ik zocht Allah en vond Jezus, een aangrijpend levensverhaal, Nabeel Qureshi

Een boek met zo’n prikkelende titel nodigt mij erg uit om gelezen te worden. Dus deze keer kocht ik zomaar een boek voor mezelf en dook op de bank.
De dikke pil van bijna 400 pagina’s voelt zwaar in mijn handen, maar dat gevoel is al heel snel niet meer zwaarwegend.
Het verhaal van Nabeel krijgt mijn volle aandacht. Op eerlijke en nuchtere, vaak ook indringende wijze vertelt hij over zijn zoektocht naar de ware God. Als oprechte en gehoorzame jongen groeit hij op in een Islamitisch gezin, waar de ‘ware leer’ hem vanuit de oprechtheid van zijn ouders behoorlijk wordt ingescherpt.
Maar vriend David prikkelt hem tot zelf nadenken. Samen hebben ze eindeloze gesprekken over wat wel en niet bewezen kan worden als het gaat over religie. En dan vooral dat van David, die christen is, en dat van hem.
Nabeel laat zich niet zomaar wat zeggen en zet alles op alles om te onderzoeken wat waar is en wat niet. Schokkende dingen komt hij tegen als hij onderzoekt of bewezen kan worden dat Jezus God is. Dat Hij opgestaan is, na gestorven te zijn geweest. Dat Hij met God en Geest drie-enig. Maar misschien is het nog wel schokkender als hij er achter komt hoe het werkelijk zit met Mohammed, met Allah, de Koran en de hadith (overleveringen en verhalen van Mohammed).
Nabeel neemt je op een meeslepende manier in zijn zoektocht, zijn intense strijd. Ondertussen leer je enorm veel over de Islam en over het Christendom.  Het is erg interessant om te lezen wat mensen met een moslimachtergrond zoal  weten over Jezus. Dat heeft mij erg verbaasd. En door te leren wat zij geloven, kan ik nu in een gesprekje met hen hierop inhaken.  Natuurlijk is er nog veel meer te zeggen over dit schitterende boek. Ik heb er zoveel van geleerd! Want Nabeel gaat ook in op de tijd nadat hij de keuze voor Jezus maakte. Wat een heftige tijd is dat voor elke moslim die afstand doet van de Islam.

Dit alles maakt het boek naast leerzaam en boeiend ook heel aangrijpend en indrukwekkend. Voor elke christen (en moslim!) een must om te lezen! 

1 opmerking:

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!

Pagina's