zaterdag 21 mei 2011

dag Zwitserland!

7.15 uur. Zaterdagmorgen. Bliep.Ik grijp de telefoon. Yes! Een smsje van Willeke.
'We komen tussen acht en half negen bij school aan.'
Ik reageer direct: 'sms nog maar een keer als je Vdaal binnen rijdt'.
Terwijl ik opsta en de spullen pak voor Rob, die dit weekend gaat logeren op de boerderij, krijg ik weer een bliep. 'We rijden nu Vdaal binnen'.
Matterhorn, Zwitserland
Snel eet ik iets en spring dan in de auto. Het leukste wat ik voor de hele week heb bewaard: Ik ga Willeke halen. En stil dank ik God, dat Hij voor haar en leerlingen en leerkrachten heeft gezorgd. Dankbaarheid vervuld mijn hart.
Als ik bij school kom is bijna iedereen al naar huis vertrokken. Er staan nog een stuk of tien leerlingen en de leerkrachten zijn nog een en al actie door van alles en nog wat op te ruimen.
Met Willeke gaat het minder lekker. Het laatste uur is ze nogal beroerd geweest in de bus. Ze voelt zich nog steeds niet fantastisch en heeft erge buikpijn. We bedanken de leerkrachten en gaan snel naar huis.
Daar duikt ze in haar tas om voor haar zusje en broertjes een cadeautje te grabbelen. De rest van de tas laat ze voor mij staan. Geen cadeautje, maar wel vol was. Maar dat was afgesproken...:-)
Met een zucht zakt ze achter de pc. 'O, ik heb nu al heimwee naar Zwitserland'. Wat kun je dan beter doen dan je eigen werkweekblog bekijken en bijbehorende foto's en video's? Het brood wat ik haar geef komt er weer uit en al snel kiest ze er vrijwillig (!) voor om naar bed te gaan. Binnen een minuut slaapt ze.
Ik vermoed zo, dat ze terug gaat, terug naar Zwitserland. Wat een harde werkelijkheid zal dat zijn als ze wakker wordt... Welkom thuis!!!!!!!!

PS Inderdaad harde werkelijkheid: behoorlijk ziek inmiddels...

2 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk dat ze weer thuis is en ik kan me je dank heel goed begrijpen! Het is zo heel wat als ze van zo grote reis weer veilig terug zijn gekomen.
    Wel heel jammer dat ze nu ziek is. Beterschap!

    Groetjes van Christien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oo wat sneu dat ze nu ziek is, maar gelukkig ziek thuis en niet ziek daar en zo te lezen heeft ze genoten! En mamma die is weer blij dat iedereen terug is.Veilig en wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!