maandag 16 mei 2011

Werkweek

Stilletjes hoor ik iemand lopen in de badkamer. Stiekum kijk ik op mijn wekker. 3.53. Hm...eigenlijk had de wekker af moeten gaan. Om, jawel, 3.51 uur. Kennelijk vergeten aan te zetten gisterenavond. Gelukkig is de vakantieganger zo handig geweest haar mobiel te 'zetten'.

Vandaag is eindelijk de grote dag aangebroken. Onze oudste gaat op werkweek. En vanwege de verre bestemming, o help..., mocht ze half vijf op school zijn. Ze gaat namelijk naar Zwitserland, naar Brig. En hiermee komt dan het mijlpaal dat ze verder weg gaat dan dat ikzelf ooit geweest ben.
Neem je foto's, schat, zodat ik ook kan zien hoe mooi het daar is?

Na een moment van laatste dingen inpakken, je mooimaken enzo gaan we. Bij de auto fluister ik haar nog even toe:"Zul je lief zijn..."enzovoort. Ze zucht, Mam, ik ben 15! zo lijkt ze te denken.
"Oke, hang de beest maar uit dan."  Ons gegrinnik klinkt gesmoord in de stille nacht. Dan nog een omhelzing en stiekum een kus en daar gaat ze dan, naar haar klasgenoten.
Nou meid, zet 'm op! denk ik bij mezelf. Maar, tegen wie zeg ik dat nu eigenlijk? Echt alleen maar tegen haar?
Wil je meekijken met deze groep jonge mensen, dan kun je de brigbrigade volgen, die vermeld staat bij de bloggers die ik volg, hiernaast.

3 opmerkingen:

 1. Oh, het is voor moeders haast spannender als voor de kinderen zelf he?!
  Heel veel succes voor je dochter en jij sterkte!!!

  Groetjes van Christien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei wat een eind weg, maar voor haar fantastisch. Ze zal genieten met volle teugen en jij, jij zal blij zijn als ze weer thuis is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze lijkt op jou, die mooie dame! Ik hoop dat ze geniet en dat jij haar niet al te erg zult missen...
  Enne... dat was vroeg opstaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!