vrijdag 7 oktober 2011

Einde van de week. Hehe. Maar ik kijk toch wel een beetje tevreden terug: alle winterkleren buiten gehad. Linnenkasten schoongemaakt. Zomerkleren opgeruimd. Winterkleren weer naar binnen gehaald, gestreken en in de kasten gelegd. Kom maar op, winter. Ik ben er klaar voor. Heerlijk! Ik ga wachten op sneeuw en heel veel ijs... Ondertussen neem ik vast een voorproefje door middel van een milkshake.

Voor Willeke heb ik tabletjes gekocht van Valdispert, voor stressmomenten. Omdat dat de juiste benaming is heb ik haar deze pillen gegeven. Een per dag. En het werkt. Ze leek direct wat ontspannener. Overigens droeg de vorige blog daar ook aan bij. Daar las ze zwart op wit dat het haar schuld niet is dat de konijntjes ziek werden en dood gingen. En dat heeft ze nodig: iets zwart op wit lezen. Ze is nu eenmaal veel meer visueel ingesteld.
Maar de pilletjes geven haar ook de kracht om nu te relativeren, te ontspannen en lekker te slapen zonder nare dromen van konijnen op een brandstapel en zo. Dat staat zo op de bon bij de dierenarts: onder 'euthanasie'  staat 'verbrandingsbijdrage'... Logisch dat je daarvan gaat dromen, als die beestjes je zo lief zijn.

Helaas staat de volgende afspraak al weer gepland: 2 keer euthanasie. Nu voor Isabelle (deftig he) en Nozie. Vanavond. Om half zeven. Dan hebben we alleen Sproetie nog. Vannacht slaapt zij alleen. Maar wat ons betreft gaat dat niet lang zo blijven. Stel je voor, ze zou dood gaan van eenzaamheid...

Net heb ik mooigebakken scones uit de oven gehaald. Eigenlijk zijn ze voor de gemeentedag van de kerk morgen, maar omdat ik niet mee kan (Rob wil niet..) heb ik er stiekem vast een geproefd. Lekker joh. Met wat jam en slagroom, mm, echt smullen.
Nu ben ik niet zo bedreven in het bakken van allerlei spul, maar een pak van home-made maakt veel goed. Water bij mix en.. binnen een half uur fantastisch lekkere hapjes. Gelukkig mag ik nu niets meer proeven, anders zou er echt niets overblijven!

Op de foto heeft het wel wat weg van oliebollen. Maar ach, dat maakt niets. Die zijn ook heel lekker!!

3 opmerkingen:

 1. Die tabletjes zijn best goed, soms kun je dat even nodig hebben.
  Ik vind je baksels er lekker uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh oh, wat lastig is dit allemaal voor Willeke. Fijn dat je in ieder geval iets voor haar kan doen met de tabletjes. Geniet maar lekker van de muffins en veel sterkte jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. bbrrr ik heb geen zin hoor in sneeuw en ijs,van mij mag het best kouder worden met een zonnetje er bij dat vind ik heerlijk weer.
  ik ben nu druk bezig met die winterkleren, ppffff wat een werk altijd.

  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!