dinsdag 3 april 2012

Voor Jou!

Deze week is het de zogenoemde 'Stille Week'. De week voor het Paasfeest.
De week van witte donderdag - goede vrijdag - stille zaterdag - Paasfeest.
Wat een bijzondere tijd vind ik dat altijd weer. Dat God ons zó lief heeft dat Hij Zijn enige Zoon stuurde naar deze ellendige aarde om voor ons de straf te dragen! Onvoorstelbaar!!

Misschien kap je nu af. Wat een onzin, denk je misschien. Niets voor mij hoor. En al helemaal niet vóór mij!
Wacht eens even. Lees toch even door, alsjeblieft! Want weet je, dit stukje bevat een goede boodschap. De beste die je horen kunt! Het is wél voor jou! Het is ook voor jóu!!

Vorige week woensdag was ik op een avond, met als spreker Henk Binnendijk. Hij maakte zo mooi duidelijk hoe je gered kunt worden!

Denk even terug aan die mijnwerkers in Chili. Wekenlang zaten ze onder de grond: in duisternis gehuld. Zichzelf konden ze niet redden. Maar dan, op een dag, komt de redding. Die komt van boven! Daarboven hadden ze een plan gemaakt. Een plan om de mijnwerkers te redden vanuit die diepste diepte. En op een dag was het plan klaar en kon de reddingsactie beginnen.
Vanbovenaf lieten ze het bakje zakken. Eenmaal beneden stonden de mannen in de rij. En wat denk je? Zou er één zijn geweest die zich heeft afgevraagd of deze redding  voor hem was? Zou er één gedacht hebben: dit is niet voor mij bedoeld? Nee toch!! Hij aarzelde geen moment, maar stapte in het bakje om zich naar boven te laten hijsen. Om zich te laten redden. Langzaam komt hij boven. Eindelijk staat het bakje op de vaste grond. De man stapt er uit. Hoe hij reageert? Hij steekt zijn beide duimen tussen zijn bretels en zegt stralend:
-Ik heb mezelf gered!! Of niet?

Weet je, God stuurde Zijn Zoon naar deze duisternis, naar deze wereld. Om ons te redden. Je kunt gered worden! Hoe? Door Jezus toe te laten. Hij klopt op de deur van je hart, nu je dit leest. Wat doe jij? Doe je open? Neem je Zijn verlossingswerk aan? Vraag Hem dan maar binnen, want dat wil Hij heel graag. Daarvoor is Hij toch naar deze wereld gekomen! Je leven zal veranderen. Je zult vrede en liefde, Zijn vrede en Zijn liefde ontvangen. En eeuwig leven. Want Jezus leeft!!

Ik wens je nog een gezegende verdere week toe!


Wil je de avond eens naluisteren, dan kan dat via www.kijkdaar.jijdaar.nl >> video Henk Binnendijk, 29 maart

4 opmerkingen:

 1. heel mooi beschreven,ik vind het op het moment wel moeilijk hoor om dat vertrouwen vast te houden.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. What a blessing to know that in all languages​​, races and nations, Jesus Christ has been preached.
  Praise God for your life!
  This blog is beautiful!
  God bless you!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een GEWELDIG plan is daarboven bedacht, dat hadden wij NOOIT kunnen verzinnen!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!