zaterdag 16 juni 2012

Midlife, tweede jeugd?

Ik zit bij de kapper met mijn eigen Eva: het tijdschrift waarop ik, samen met mijn zus, ben geabonneerd. En betalen is lezen: helemaal.
Dit keer gaat de Eva over 'de zomer van je leven: midlife'. Ik lees het op een ontspannen manier, wetend dat ik waarschijnlijk niets herkenbaars tegen zal komen.
Ik lees over allerlei dingen die te maken hebben met midlife, zowel hoe het beleefd wordt door mannen als door vrouwen. En dan krijg ik toch opeens wel een heel bekend gevoel. Nee, mijn man heeft me niet in de steek gelaten voor een jongere vrouw. Hij geeft zijn geld niet uit aan een jonge sportwagen en hij waant zich geen 16, terwijl hij voorbij de 40 is. Maar toch...

Een week later. Ik drink koffie met een vriendin en zij vertelt enthousiast: weet je wat we hebben gekocht?
Nieuwsgierig haal ik mijn schouders op. Een trampoline!
Haha, lach ik.
-Wij ook. Verbaasd kijkt ze me aan. Jullie? Haar verbazing begrijp ik wel. Wilde ik zo'n levensgevaarlijk ding al acht jaar geleden in de tuin, manlief vond het maar niets.
-Druk met heen en weer rijden naar het ziekenhuis zeker!.
In zekere zin terecht. Het schijnt dat trampoline's veel thuisongelukjes geven.
Maar toch.... Manlief is overstag. Zo maar uit zichzelf.
-Want zei hij, dan kunnen ze niet meer zo'n troep maken in de tuin! Heel terecht!

Vriend heeft nu dus ook zo'n trampoline gewild. En volgens Willeke stond afgelopen dinsdag op facebook van vriend, dat 'de trampoline vandaag is opgebouwd!' Zij kon reageren: 'Ja, de onze staat nu ook zo goed als helemaal'.

Het was nog een hele klus!


Als vriend woensdagavond, op het feestje van Willeke, enthousiast op de trampoline staat te springen (geen foto), gaan bij mij alle lampjes branden! Hij roept namelijk mijn man toe:
"Hé vriend, wanneer kom je bij mij een trampolineparty houden? Kunnen we kijken  wie het hoogste kan!

Wat las ik ook alweer in de Eva?
Arme kerels.
Midden in je midlife trampoline springen.
Gemis van de jeugd!

Welkom Encourage One Another, veel leesplezier op mijn blog!

6 opmerkingen:

 1. O, ik ben jaloers! Niet op je man, haha, de mijne is zelf al kind genoeg (gelukkig!) maar het is zoooo leuk voor de kinderen, zo n ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier is de trampoline na jaren speelplezier nog niet zo lang geleden afgebroken en weggegeven. Geen spijt hoor, hij heeft z'n dienst volop gedaan. Eerst sprongen de kinderen er veel op, later deed ie dienst als gezellige kletsplek en als leesplek in de schaduw. Veel plezier ermee hoor, ook voor je man ; ))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha,geweldig,maar wat leuk een trampoline voor de kids,ze zullen er veel plezier aan hebben ,hebben ze hier ook

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, ik hoop dat mijn man die periode over slaat hoor. leuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Whoehahahaha, ik zie het helemaal voor me, twee volwassen kerels en maar controleren wie er het hoogst springt, hihihihi.

  Mijn kinders willen ook graag zo'n ding, maar ja, dan moet je wel een grotere tuin hebben dan wat wij hebben... formaat mini-postzegel. We liggen zo bij de buren als we springen, hahaha.

  Veel plezier met de trampoline...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahahaah wel weer erg lachen dit. Maar wel leuk en waarom ook niet? Je kan er misschien zelfs eens een nachtje in slapen en de verliefdheid op laten veren. De buren hebben hem ook en de kinderen staan er elke dag op te dansen.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!