dinsdag 4 september 2012

1 september: Zussendag

Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer zover: zussendag. Een makkelijk naam, maar wat jullie daarin niet lezen is dat we dan ook MOEDER meenemen. Met zes meiden zijn we dan en ook afgelopen keer was het weer supergeslaagd! Het mooie weer kwam goed uit, want we zouden naar de Biesbosch gaan. Dan heb je eigenlijk wel een zonnetje nodig.
Onder de bezielende leiding van oudste zus karden we naar Hank. Het rijden ging haar heel goed af en veilig kwamen we op de plek van bestemming.
Na koffie en later lunch lieten we ons in de boot zetten door twee vrijwilligers van Staatsbosbeheer. En in tegenstelling tot mijn verwachting klonk de info over de Biesbosch niet uit blikkerige microfoontjes maar werd het op een heel leuke wijze verteld door één van de vrijwilligers: Johan. Johan Biesbosch dus. :D
Allerlei informatie vertelde hij ons én liet hij ons zien en aanraken, waardoor we ons geen minuut hoefden te vervelen. Het was erg leuk en interessant. Zonder natte voeten, maar wel lekker opgewarmd door het zonnetje kwamen we weer aan land.
Daarna tuften we door naar den Bosch, voor een stadswandeling, wat meer op een 'zoeken-naar-een-goed-restaurant' leek. We hadden zo´n zin in ´koffie met´....  Gelukkig vonden we er één waar ook nog een plekje was op de late zaterdagmiddag. En laat dát restaurant ook de zo beroemde Bossche Bol hebben.  Na een paar keer misgrijpen hadden we hem eindelijk op ons bordje! Dat maakte de warme maaltijd compleet. Alleen voor mijn mama-tje dan, want mijn maag kon het er niet meer bij hebben...
Pas kwart over tien was ik weer thuis, dus het was echt een heel lange dag. Hier wat foto's!

Die onderste...mmmmm

Op deze ontspannen dag een rustmoment
voor zwangere zusjes

De schuit wacht al

Biesbosch, puur natuur!

Bevervelletje, lief koppie hè

Koffie!!

Eetsmakelijk

Mijn toetje: een caramelmilkshake met chocoladetruffels
en een expressosoufflé. Vooral die laatste was smullen!

DE wereldberoemde Bossche Bol

Eén van de gedichten die aan de muur hangt
in restaurant ´t Verschil

Bedankt meiden, voor deze geweldig leuke dag!

7 opmerkingen:

 1. wauw wat leuk zo,n dag met je zussen,super

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk is dat he, om zo'n stel zussen te hebben.... Heb ik ook :) En ook geen gebrek aan schoonzussen. Erg gezellig altijd! Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt leuk! Ik ben er nog nooit geweest. met zo'n stelletje zussen wordt het natuurlijk veel gezelliger.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oo wat leuk zeg. En ik maar denken dat er niks aan is. Maar jullie zussen(mams) hebben een hele leuke gezellige dag gehad zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!