zaterdag 15 september 2012

Hiep hoera, Rob 11 jaar!!!


Vandaag is het zover: 15 september.
En in zijn dagboekje hoort bij die dag 'een knappe jongen'.
Een verhaal over Daniel, maar Rob past het lekker op zichzelf toe. En wij zijn het helemaal met hem eens.
Elf jaar alweer, deze kanjer. Het betekent én elf jaar geluk én (bijna) elf jaar  zorg.
Maar ... het gaat zó goed met hem!!
Afgelopen week een gesprek op school gehad. Ze hadden voor ons een mooie boodschap: De IB-er en de orthopedagoog hebben samen met het schoolteam geconcludeerd dat dit Rob's laatste jaar wordt op school. Het is nogal dubieus met hem, altijd al geweest. Met vijf jaar naar groep drie, maar misschien dan deze groep doubleren. En zo ging Rob de hele schoolbaan door: toch maar verder, maar misschien dit jaar doubleren. En nu zonder zitten blijven in groep acht en officieel benoemd tot echte schoolverlater.
Betekent wel dat we moeilijke keuzes moeten maken, maar we zijn ook weer tot de ontdekking gekomen dat onze jarige Rob echt een knappe jongen is! Voor het geval we het vergeten!

Deze week kregen we ook een brief van Bureau jeugdzorg: de pgb is helemaal verlengd tot eind december, omdat men nog geen tijd gehad heeft er na te kijken. Nu maar hopen dat er niet heel veel snel dingen gaan veranderen met een eventueel nieuw kabinet. In elk geval hebben we voor dit kalenderjaar genoeg middelen om zorg te blijven inkopen. En daar zijn we heel dankbaar voor!

Gisteren kinderfeestje gehad. De leraren hadden studiedag, zoals altijd rond Robs verjaardag. Prachtige structuur! :D Het kwam dus weer reuzemooi uit. Het kinderfeestje achter de rug? Dat scheelt een hoop spanning.


Pauze!!
De hele week is Rob al een stuiterballetje. Wel een vrolijke, maar toch een stuiterballetje.
'k Zal blij zijn als het zondag is...
Maar vandaag nog even feest vieren, met familie, opa en oma's, en met koffietaart!
-En ik wil een halve maan, mama! gebied hij dan. Ja da-ag!

Gelukkig is wel de zon aanwezig. Misschien niet buiten, maar binnen hangt-ie klaar om mee feest te vieren. Omdat Rob heel bang is voor ballonnen hangen we lampionnen op. Ook erg gezellig!Nog een leuke foto van Rob tijdens muzikale therapie.


8 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd!! Fijne verjaardag toegewenst en veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met Rob , volgende week zondag wordt onze jongste dochter 11 jaar.

  Hartelijke groet
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi om zo terug te kunnen kijken.
  Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met hem! Fijn dat ie nou schoolverlater is dit jaar. Erg jong hè? Mijn zoon was dertien toen hij naar de cluster 4 ging.

  Gave foto's. Was je erg moe van het feestje?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met jullie knul. tjonge alweer 11 wat gaat de tijd snel zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd!! Khad niet in de gaten dat Rob al zo groot was!! Wat gaat dat hard. Als de dag van gister dat hij in ons groepje kwam. Wat heeft hij daar al veel geleerd. wat was ik trots op hem. En geen wonder als ik zijn verloop zo meelees. Wat een Kanjer hebben jullie!! Geweldig!! Geniet ervan ook al blijven de zorgen, die houden we altijd over onze kinderen, jong, maar ook als ze ouder zijn. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met deze bijzondere jarige!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!