woensdag 3 december 2014

Bypassoperatie gelukt!

Nadat de operatie diverse keren was uitgesteld, ging het uiteindelijk maandagmorgen toch door. Weliswaar niet om 8 uur, maar om 11.30 uur. Maar toch...
Die dag was ik bewust alleen. Er waren mensen die wilden komen, om samen af te wachten. Er waren mensen die met me naar het ziekenhuis wilden om daar te wachten, maar ik koos er voor alleen te blijven. Dat past wel bij me. Ik kan heerlijk genieten van rust en stilte. Eigenlijk heb ik nooit een radio of cd aan, tenzij ik heel saai werk moet doen (lees badkamer soppen of zo iets...). En dan nog is het een uitzondering.
Het bleef stil. Telefoontjes waren er opeens niet meer en mailtjes kwamen er ook niet binnen.
Des te beter. Ik bad en las uit de Bijbel. Ik kreeg heel veel rust: een zeker weten dat God alles goed ging maken, hoe dan ook. (Goed maken kan voor een christen ook sterven zijn...) Dus ik had geen zekerheid dat Gert-Jan de operatie zou overleven, maar wel dat God er bij was. En dat was me alles waard.
En terwijl ik me op de keuken wierp en die eens stevig schrobde, stroomde mijn mond over van Gods trouw en goedheid. Psalm 118, psalm 27 en andere liederen waar ik God mee prijzen kon, kwamen er zomaar uit. Heerlijk! En...Goddank!

Geert bleef die middag thuis uit school: de chirurg kon tussen half vier en half vijf bellen en hij nam het risico niet dat hij er niet zou zijn.
Rond die tijd werd het ook wel een beetjes spannend. Zo belt de chirurg en.. wat dan? Welk nieuws heeft hij? Opeens ging de deurbel: een vriendje voor Geert. En nog eens: mijn zus met boodschappen. En weer: jongelui die voor ons de folders kwamen rondbrengen. En ik was opeens heel druk met van alles en nog wat tegelijk: krantentassen aangeven, folders losmaken, fietskarretje naar buiten rijden en toen opeens:
-Ma-a! Telefoon!
Ik ren naar binnen, neem op en luister aandachtig.
Ondertussen steek ik mijn duim op naar mij  zus, die stil zit te wachten op haar boodschappengeld :)
De chirurg is erg tevreden over de operatie. Hij kon alles doen wat nodig was, hoefde niet alles te doen wat hij had verwacht en wenste me nog veel sterkte.
Een knuffel, een rondedans en een heel blije mail. En dank naar God, voor een geslaagde operatie, voor rust én voor afleiding.


8 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat het goed is gegaan! En wat heerlijk dat je je zo gesterkt voelde door God. Ik heb veel respect voor de wijze waarop je heftige dingen doormaakt. Heel veel sterkte voor je man.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn. Dat alles zo goed is gegaan en dat je zo rustig kon blijven en de nabijheid van God zo mocht ervaren Mijn man heeft in augustus in hartstilstand gehad in bed midden in de nacht. Ik ben toen zelf begonnen met reanimeren. De mensen die met een aed kwamen en de ambulance zijn drie kwartier bezig geweest met reanimeren. Daarna is er een stent geplaatst en twee aderen zijn schoongemaakt. Na vier dagen kwam hij toen weer bij. En als het allemaal kan bij zijn baas gaat hij nu maandag weer voor drie dagen in de bouw weer werken. Veel sterkte nog voor jullie allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verschrikkelijk verhaal Maaike. Ik wens jullie ook veel sterkte en Gods nabijheid toe. Dat het werk van je man hem maar mag helpen weer mee te gaan draaien in de maatschappij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn om te lezen Aline dat de operatie goed gegaan is. Veel sterkte voor je man in het herstel en voor jullie als gezin!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een zegen Aline dat alles goed gegaan is. Hopelijk mag hij weer gauw thuis komen om verder op te knappen. Wat is de Heere goed geweest voor jullie.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn om te horen. Beterschap gewenst.

  Afke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zijn wij als gelovigen toch bevoorrecht om zo de aanwezigheid van de Heer nabij te weten, in slechte en goede tijden. Heel veel sterkte met en voor je man.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!

Pagina's