dinsdag 22 maart 2011

Lekker verbouwen

De meeste mensen gaan hun huis verbouwen omdat het daardoor
 1. groter wordt
 2. mooier wordt
 3. meer ruimte geeft
Juist ja. Hoe zit dat nu eigenlijk met ons? Nu we aan het verbouwen zijn? Ik voel me er niet zo heel happy bij. Voel het meer als een must. Een 'het kan niet anders'.
Is daarom die troep nu zo echt een 'troep', omdat ik het euigenlijk heel jammer vind wat we doen. Omdat ik dit het liefst niet had gewild?

Rob en Geert hebben samen een zolderkamer. De hele zolderkamer zelfs, ruimte in overvloed. Maar... ze kunnen elkaar niet luchten of zien. Ze maken steeds maar weer ruzie en hebben dan geen eigen plekje om weg te kruipen, of zoals wij dat noemen te 'time-outen'. Rob klaagt erover dat Geert hem wakker maakt, zelfs 's nachts komt hij er zijn beklag over doen. Terwijl Geert heerlijk ligt te pitten. Maar andersom ook: Geert zegt dat Rob hem wekt uit zijn heerlijke dromelarij.
Rob geeft aan een eigen kamer te willen of ergens anders te willen wonen. Geert gaat daarmee helemaal accoord, als hij de zolder maar houdt. Slimmerd! Zo'n uk de grootste kamer...

Pa en ma gingen overstag. Begrijp me goed, Rob woont nu niet bij de buren! Nee, hij krijgt een eigen kamer. En Geert dus ook. Voor die zo welkome rust van de vroege morgen, voor rust voor ons en zussen, voor rust voor de buren en last but not least ook voor rust voor de jongens zelf. Want ondanks alles zijn ze er behoorlijk moe van. Want ja, de een maakt de ander wakker..Nu maar hopen dat het rust geeft.

Binnenkort zien jullie vast foto's van twee prchtige kamers, maar nu eerst de troep!
Kijk even mee in de puinhopen van ons gezinsleven..:-), als je durft.


Zo was het: 1 deur in de hal, Naar ons slaapdomein

toogje in onze slaapkamer

inpakken maar, alsof er geen stof doorkomt!
Welterusten vannacht, schat!
Nu twee deuropeningen in de hal,
ons toogje afgebroken, snik
onze vloerbedekking. Nieuw! Gratis op te halen!
Wordt vervolgd.

7 opmerkingen:

 1. Rigoreuze verbouwing ja, maar de vrede in huis bewaren is ook wel wat waard hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OJee, wat een gedoe. Maar ik snap wel dat het nodig is. Voor jullie en in de eerste plaats ook voor de broers zelf die een eigen plekje nodig hebben. (Jammer dat de buren niet meewerken (-; )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gedoe is dat he?! Wij hebben het huis ook laten verbouwen...Konden alleen een opbouw doen op de garage om extra kamer te krijgen..En de rust is helemaal weergekeerd :-)
  Dat was het geld en het gedoe wel waard bij ons in ieder geval.
  Moet ik er wel bij zeggen dat het bij ons nu wel heel goed gaat met de 2 jongens die dus dicht op elkaar zitten waarvan 1 dus Asperger heeft. Maar ja ze zijn nu 19 en 18.....

  Succes met verbouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is zoooohhh herkenbaar! Ik denk dat wij er in de toekomst ook aan moeten geloven. Wij rekken het echt zo lang mogelijk!

  Maar weet dat het na de troep er prachtig uitziet. Ik ben benieuwd naar het resulaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat was dus hard nodig! Jammer hoor van het toogje, maar ja, voor je rust heb je alles over ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O, kan je hier wel tegen? Kom anders tussendoor maar een bakkie doen. Wat zal het lekker zijn als het klaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tjonge, wat een gedoe geeft zo'n verbouwing, maar als ik het zo lees is het wel voor het goede doel! Sterkte met de rommel...

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!