zaterdag 26 maart 2011

Vroeg dag

Na gisteren de laatste werklui uit de deur te hebben gezet is het meeste leed nu geleden. De muren staan strak in het cement. We wachten met veel geduld tot ze droog zijn. Dan kunnen we eindelijk de juiste kleur erop gooien en Rob overhuizen naar zijn nieuwe kamer.
Natuurlijk mag hij daar allang slapen, maar weet je, hij wil niet! Want..de kamer is nog niet klaar. Nou ja, daar heeft hij dus gelijk in. En ja, wie gaat er nou in een lege ruimte slapen??
Maar vanochtend was het dus wel weer bal. Vanaf 6 uur. Door ernstige krijsgeluiden schrok ik wakker en werd met harde hand door manlief uit bed gebonsjoerd. Of ik even wilde gaan kijken. Zuchtend kroop ik in mijn pantoffels en zette mijn bril op. Ik maak geen haast meer, met zulke oerwoudgeluiden. Het liefst laat ik het ze zelf uitzoeken. Maar ja...Gelukkig deed ik dat vanochtend niet, want Geert stond met een levensgroot net nieuw broodmes te zwaaien en was ongelovelijk boos. Mm, niet leuk te lezen natuurlijk, maar ja, zo was het. En nee, zijn doel was geen broodjes snijden. Meer broertjes snijden ofzo.
Dus dat begon al lekker: hij werd de trappen opgehezen naar zijn kamer (zonder mes) om er voorlopig niet meer vandaan te hoeven komen. Wat hij  wijselijk ook niet deed.

zomertijd
Zuchtend kroop ik weer even in bed. En bedacht tot mijn schrik dat het de volgende nacht nog een uur korter wordt. Dan wordt toch de tijd verzet. Uurtje korter slapen. lekker langer licht 's avonds. Ach, 't zou me wat. De ervaring is dat ik van dat ene uur de hele zomer last heb. (En ik voel me al niet uitgerust, wat moet dat worden??) Een periode vol licht en vol zon hopen we te krijgen, met lekkere temperaturen en een gezellige vakantie. Dat is dan wel weer een voordeel. En wat ook heel grappig is: ik ben niet de enige die last heeft van dat uur. 'Ze' (psychiaters?)  hebben er zelfs een naam aan gegeven: Sociaal Jetlag.
Gelukkig, dat geeft al meer energie: er zijn er meer. Jij ook?

5 opmerkingen:

 1. Absoluut!
  Ik vind het ook echt lastig dat uur verschil, en doe er zeker een paar weken over om er aan te wennen.
  Bij de kleintjes merk ik ook altijd aanpassingsproblemen.
  Aan de andere kant heeft het natuurlijk ook echt wel voordelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, schrikken. Denk ik, maar miscshien ben jij meer gewend (-; of )-; ik weet niet...

  Dat uur tijdsverschil, ik ben er redelijk snel aan gewend (eh, een dagje?!) maar manlief klaagt er ook maaaanden over. En net als hij gewend is kan de klok weer terug, hihi. Ik zal zeggen dat hij inmiddels een officiele diagnose heeft. Dat scheelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is schrikken! Alle messen achter slot en grendel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte hoor!
  Wat zal het een verademing zijn ,als ze beiden hun eigen kamer hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi hoi hoe herkenbaar. Onze zoon kan ook uit woede dingen doen die maken dat zijn broer en zus niet meer veilig zijn. Maken jullie zijn kamer ook prikkelarm en zo ja hoe doe je dat?

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!