woensdag 16 mei 2012

Hemelvaartsdag: Hij doet wat Hij belooft

Morgen allemaal een dagje vrij. Wel even lekker, want vandaag ging Rob op schoolreis. Nu zit hij na deze geslaagde dag in dierentuin Amersfoort, vreselijk te mokken met Geert. Ik word er helemaal simpel van. Dus even lekker bijtanken voor hem. Net als voor Willeke: pauze van de examens. Anderzijds geeft iedereen thuis wel weer drukte en stress voor mij, maar vooruit: geen zorgen voor de dag van morgen!

Morgen is het Hemelvaartsdag. Een dag die nogal eens gezien wordt als onbelangrijk, maar gezellig. Hopend op mooi weer bedenken we allerlei activiteiten, voor ná de kerkdienst. Want ja, de dienst hoort er wel bij natuurlijk. Dat is dan ook het enige wat je aan Hemelvaart doet denken, toch? Want wat merk je daar nu verder nog van?

Hemelvaart, voor wie is dat eigenlijk belangrijk? Afscheid nemen van de Heere Jezus viel de discipelen vast niet mee. Maar ze werden niet ongetroost achtergelaten, dat wisten ze ook. Dat kwam de engel hen zelf ook nog eens vertellen. Wat een zorg voor Zijn geliefden had Jezus toen. En nu nog. Hij liet ons niet alleen, Hij zond ons Zijn Geest!
Eenmaal in de hemel zal Hij met gejuich en vol eerbied begroet zijn, vol vreugde: Zijn  taak is volbracht!
Maar het is niet ´niets doen´ voor Hem. Daar aan de rechterhand van de Vader is Hij onze Pleitbezorger, onze Hogepriester, onze Voorbidder.

Wat zou het vreemd zijn geweest als er geen Hemelvaartsdag zou zijn gekomen. Als Jezus hier nog op aarde rondliep. Dan geen Heilige Geest, geen wereldwijde verkondiging. Dat zou vreemd zijn? Arm? Ik weet het niet natuurlijk, maar één ding weet ik wel: zoals het is gegaan is het goed. Vastgelegd in Gods plan. Zijn plan was natuurlijk niet: ons nu verder aan laten modderen. Zijn plan gaat door! De Hemelvaart van Jezus is een stap verder in Gods uiteindelijke plan. Afscheid nemen, ja! Maar om door te gaan in Gods plan met deze wereld. Om zo te komen tot de voleinding. Wat een troost, God gaat door met Zijn plan! Wat Hij belooft zal gebeuren! Daar mogen we door alles heen, naar toe leven, naar uit  kijken. Hij komt terug op de wolken en elk oog zal Hem zien! Tot eer en verheerlijking van Hem!
 Deze Jezus, Die van u opgenomen is naar de hemel, zal op dezelfde wijze terugkomen als u Hem naar de hemel hebt zien heengaan (Hand. 1:11b)
Ik wens jullie een mooie Hemelvaartsdag.
Een lied hierover is erg moeilijk, geniet maar gewoon van onderstaand!

7 opmerkingen:

 1. Belooft zou ik met een T schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is ook een mooi lied voor Hemelvaartsdag (heb me suf gezocht naar een passend lied). Idd, wat houd deze dag nog in voor velen in de wereld, terwijl het eigenlijk echt een feestdag is. Gezegende dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Aline. Ach ja, hemelvaart. Weet je, ik ga je iets heel raars zeggen misschien: ik heb weinig met de zogenaamde christelijke feestdagen. Het verwisselen van de sabbat en de zondag heeft mij voor altijd verpest denk ik. Elke zondag horen wij de wet op de sabbat voorlezen en dat is de sabbatsdag niet. Dat was de dag ervoor. Dat gij nog uw vee nog uw slaaf etc enig werk doen. En ik was juist gras aan het maaien op de zaterdag. Hemelvaart, lekkere vrije dag, meer niet voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is dan ook de enige wet, die niet herhaalt wordt door Paulus in het nieuwe testament. De andere ge/verboden worden door hem wel herhaald en bekrachtigd, vaak met extra uitleg. Doordat jezus de wet heeft vervuld, vieren we nu de zondag als Zijn opstandingsdag. Paulus zegt juist ergens dat we hen moeten respecteren die de sabbat willen vieren en hen die de sabbat als elke andere dag zien. Dat we jaarlijks stilstaan bij de zogenoemde heilsfeiten is mij heel waardevol, anders zou ik maar doorgaan zonder daar intensiever over na te denken.

   Verwijderen
 4. Mooi blogje! Dat Hij onze Voorbidder is, dat is echt een wetenschap die helpend is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mooi stukje en dat laatste lied is prachtig Aline.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!