maandag 14 mei 2012

Moederdag en examen

Sinds we moederdag hebben afgeschaft is de dag veel leuker. Opeens vinden de kinderen het wel leuk om een cadeautje te gaan kopen. Iets voor me doen, gewoon uit liefde is nog steeds niet nodig. Waarom ook?
En ja, inderdaad, dan is het moederdag en mag ik laten zien wat ik allemaal kan! Nou, da's ook een leuke toch? Na jaren waarin ik steeds teleurgesteld was over dit feit, heb ik nu genoten van deze moederdag met leuke cadeautjes en lekker gewoon alles doen!

Van Willeke kreeg ik mixertjes. - Omdat die anderen zo roestig zijn mam!
En ook die lavendeldoos is van haar. Heerlijk! Voor als we saampjes op vakantie gaan binnenkort, zij en ik. Goed plan, Willeke!
Jorike verwende me met een chocolademasker. Ja meid, denk maar niet dat ik die op ga doen als jullie thuis zijn. Dan weet ik het wel. Voor ik het weet sta ik op deze blog met chocohoofd! Ook voor de vakantie dus... En de lavendel geurstokjes, die zijn ook van haar. Heerlijk rustgevend wordt het hier!


Geert maakte een prachtig schilderij op school. Met de geweldige tekst: "MA-DE-LIEFSTE"


 Van manlief kreeg ik deze prachtige orchideeen. Hopelijk doen ze het weer lekker lang heel mooi!


 En ja, voor het geval ze het weer zouden vergeten, moederdag, had ik zelf al een groot, nuttig cadeau gekocht.. Haha. Zie je, zo krijg je wat!
Op de vroege ochtend van 30 april, de enige keer in mijn leven warschijnlijk dat Hare Majesteit Zelf op bezoek kwam in ons dorp, juist toen ging mijn fototoestel kapot. Vóórdat ze er was dus!! Grrrr!!! Zo sjaggerijnig!
Dus...
Hans, de tip die je me gaf was prachtig! Maar echt, wel een beetje te duur voor zomaar. Of voor moederdag. Uiteindelijk is het deze geworden:


Een mooi klein toestelletje en hij doet het nog goed ook. Dat zie je natuurlijk al aan de foto's hierboven, maar wat denk je van onderstaande? Echt lachen!


Uiteindelijk gaven we gisteren Willeke ook nog een cadeautje. Nee, ze is nog geen moeder, maar ze krijgt een zware periode nu. Ze gaat examen doen. VMBO-TL. En ondanks dat ze er super goed voor staat, is ze toch ontzettend zenuwachtig. Ze kan echt helemaal staan bibberen! Daarom dit boekje. Een examensurvival, want examen doe je niet alleen. Je doet het samen met God. Daar gaat dit boekje haar vast wel aan herinneren. Voor het geval ze het vergeet. En anders, nou ja, dan doe ik dat natuurlijk zelf, haar eraan herinneren bedoel ik...
Morgenmiddag, half twee, eerste examen: scheikunde. Nou Willeke, succes! JE KUNT HET!!!
Omdat ik dat niet meer zeggen mag, schrijf ik het je gewoon!

8 opmerkingen:

 1. Heb genoten van wat je allemaal heb geschreven over je 'moederdag'. Het schilderijtje: ma-de-liefste is geweldig! en heerlijk zeg, al die geurige cadeautjes;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Examens blijven toch spannend. Hier ook een klant, havo dan. En zij staat er niet zó super voor. Bovendien zijn de eisen verzwaard.

  zo te zien had je een leuke dag gisteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk genoten zo te lezen. En lekker verwend!! Wat een leuke tekst op het schilderij Ma-de-liefste... héél leuk!!

  Ik wens je dochter héél veel succes bij elk examen wat ze moet doen... De slogan voor de start voor morgen!! Je kunt het!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. fijn dat je toch heerlijk bent verwend,jasper doet hier ook examen hij heeft er vandaag 1 en volgende week nog 1 dan is die al weer klaar,hun doen het op de pc dan zijn het andere dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke cadeautjes. Hoe had je moederdag afgeschaft?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe? Gewoon zeggen: we doen het niet meer. Ik was jaar na jaar zo teleurgesteld over het feit dat ze het met de cadeautjes wel goed vonden. Of zelfs dat niet... En dan verder helemaal niets willen doen. Nu was mijn eigen instelling anders: ik hoopte niet meer op hulp, en zie daar, het werd gezellig!

   Verwijderen
 6. Wat een leuke kado's. Echt een bofferd ben je. Wens Willeke sterkte toe! Is spannend hè?

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!