zaterdag 23 maart 2013

Jezus leeft!

-Kom Poes, werken!
Dwingend klinkt Robs stem en automatisch reageer ik op zijn koosnaampje voor mij.
Ik ben helemaal geen spelletjes mens, maar ja, Rob wel.
En als hij eenmaal wat in zijn hoofd heeft...
Ik kan enkel nog sturen, of uitstellen, maar van dit spelletje meespelen kom ik niet af. En aangezien het me nu beter uit komt, dan op een ander moment, nu dus maar. Hebben we het maar gehad hè.

Op de tafel, waaraan Rob vol ongeduld wacht, staat een zwarte beker. Daarin de dobbelstenen met letters.
-Wie het eerst 'Jezus leeft' heeft. Dat wordt het spel.
Ik heb altijd pech met zulke dingen, weet je dat? Rob niet.
Ik stop na 15 keer gooien, zonder iets voor elkaar te hebben gekregen. Rob heeft met 14 keer gooien de woorden staan! Hij weet exact op welke dobbelstenen de J, Z en U staan. Deze drie letters komen maar één keer in het spel voor. Híj weet welke dobbelsteen hij niet moet nemen, ik niet. Arme ik....

Maar, het resultaat mag er zijn. Dat zie je op de foto hierboven.
- Goed ben ik hè, Poes? Ik ga er een foto van maken!

Sinds we op onze kast het Paasverhaal hebben uitgebeeld(klik), is hij erg druk bezig met nadenken over pasen. En bedenkt hij zelf dingen om hier ook creatief mee bezig te zijn. En dat vind ik een erg leuke vooruitgang.


En zo leven we met elkaar toe naar Goede vrijdag en Pasen. Morgen de zevende lijdenszondag alweer. Wat gaat het snel hè. Ik wens jullie allemaal een goede stille week toe. Zorg er voor dat je stille tijd hebt, stille dagen. En lees Efeze 1 en 2 eens. Daar kom ik nog wel even een keer op terug. Voor nu wil ik alleen maar zeggen: Jezus leeft! En wij???

3 opmerkingen:

  1. Ik wens jullie ook een hele goede Stille Week. En ik ga zeker de bewuste hoofdstukken van de brief met extra aandacht lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat herken ik. Ik heb vandaag dik verloren met levensweg!!! Ik kwam bij benadering nog niet eens bij mijn kids in de buurt ...

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!