maandag 27 oktober 2014

De klok een uur...eh, ja wát eigenlijk?

Wintertijd. Heerlijk. Wat heb ik daar naar uitgekeken. Met veel plezier zette ik de klok een uurtje naar achter. 's avonds al: van tien naar negen. Mmm.. Welterusten allemaal!

Op de één of andere manier voel ik me lekkerder als ik op wintertijden eten en slapen mag. Ik zit veel beter in mijn ritme en heb veel meer energie. Tegendraads, lijkt het, want in de krant las ik dat deze periode voor veel mensen een periode van depressie en vermoeidheid is. En ja, ik heb ook graag  wat meer zonlicht dan de winter geeft. Maar de vermoeidheid is anders dan in de zomer. Nou ja, ik snap er zelf niets van, dus jullie vast ook niet. Ooit las ik, in een andere krant, dat er meer mensen zijn die last houden van een uur tekort in de zomertijd. Een social jetlag. Gelukkig maar, ben ik niet de enige en het heeft nog een naampje ook... erkenning!!J

Gisteren sprak ik na kerktijd mensen die erg alert waren op de klok dit weekend. Ik was er niet bij, maar hun verhaal ging zo:

Tuut...tuut...tuut... De wekker. Nee hè, niet nu al weer...
Maar kom op, het is tijd. Eruit. Vrouw schudt man wakker en rekt zich eens even lekker uit. Rustig wakker wordend schiet ze in haar pantoffels en gooit haar badjas om. Brr, koud zeg.
Beneden maakt ze het ontbijt klaar voor haarzelf en haar man en, terwijl hij in vol ornaat (hij is lid van de kerkenraad) aanschuift, eten ze hun lekkere, gezonde ontbijt rustig op. De rust van de zondagochtend treft hen. Zo heerlijk stil nog... Als alles op is, wordt het bijbels dagboekje gepakt.

Hé, hier staat helemaal niets over wintertijd, klok verzetten. Dat ís toch wel vandaag?
De twijfel slaat een beetje toe. Het is wel erg stil op straat. En het is nog wel erg donker. 
Nou ja, eerst maar gedaan maken en dan toch snel op de laptop kijken.

Zo gezegd, zo gedaan. Laptop open, opstarten, een nieuwsgierige blik rechts onderin...6.20 uur
Verbaasd kijken ze elkaar aan. Om dan onbedaarlijk in de lach te schieten: hadden ze de klok vooruit gezet.... Lang hebben ze genoten van de mooie, rustige zondagochtend. J

2 opmerkingen:

  1. Leuk verhaal! Ieder jaar zijn er wel mensen die het precies verkeerd om doen :) Dan heb je weer voer voor een grappig stukje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. IK vind de wintertijd echt heel erg fijn. Die lange avonden. Leuk stukje.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!

Pagina's