woensdag 1 juni 2011

Van gesprek naar doel...naar rust(?)

Wat een week, wat een week, zuchtte ik toen ik de agenda bekeek.
Zondagmiddag wierp ik een blik in de volgestouwde weekplanner, eigenlijk vooral om te beverstigen wat ik allemaal al wel wist. Het stond volledig in mijn hoofd. En ja, het stond ook in de agenda.
Maandagmorgen gesprek bij Eleos, over een van onze kinderen. En hoewel het een goed gesprek was vind ik die gesprekken altijd zo ontzettend heftig. Ik kom meestal geradbraakt terug. Omdat manlief de auto nodig had ging ik met de bus, dat was dan wel weer relaxed. Hoef je, vooral na zo'n gesprek, niet op te letten tijdens het rijden enzo. Nadeel is dan wel weer dat thuis de hele boel nog staat te wachten, inclusief kinderen en hun activiteiten. 's Avonds heb ik het er maar van genomen en ben ik  aquarobic gaan doen in ons plaatselijke zwembad. Heerlijk! Tijd voor mezelf! Al mijn gedachten en hersenspinsels verdwenen als sneeuw voor de zon.
Dinsdagmorgen deed ik mijn vrijwilligerstaak in de bibliotheek van de kerk. Nou ja, dat is dan wel weer erg leuk. Geen zware gesprekken, geen intensief gedoe, maar wel lekker bezig en de mensen weer blij met hun 'nieuwe' boeken. De dinsdagmiddag daaraansluitend had ik een gesprek met Boddaert, de naschoolse opvang van Rob. Daar zit je dan, met pedagoog, gezinsbegeleider en kinderpsycholoog rond de tafel te praten over je kind. Het fijne van dit intensieve gesprek was dat men uitgaat van welk doel is gehaald. Dus: je hoort vooral de dingen die goed gaan en zelfs dingen die niet meer nodig zijn.
Stel je voor: sinds Rob op Boddaert is eet hij netjes zijn eten. Ook thuis proeft hij het tegenwoordig en moet ik extra aardappelen schillen, want o ja, Rob eet thuis. Terwijl hij voor Boddaert er zelfs nog nooit een had willen proeven! Kijk, dit doel: 'het leren eten' is nu verdwenen. Dat er nieuwe doelen bij komen zul je begrijpen, maar daarmee haalden we gelukkig niet alleen maar negatief gedrag naar boven.
Op het moment dat ik daar zat te kletsen met al die -ogen, hield Rob zijn allereerste spreekbeurt. Weet je hoe spannend dat is voor ouders? Vooral als ze hem zelf gemaakt hebben en het kindjelief het wel gelooft? School werkt niet met cijfers, het gaat vooral om het 'jezelf durven presenteren'. En gelukkig dat is heel goed gegaan.
Maar we zijn nog niet klaar met dinsdag, want 's avonds stond de bespreking op school op het programma.
Dus karde, carde, ik terug naar school die avond, voor de derde keer deze dag. Deze keer wel met de auto, want mijn knieen vinden al dat getrap niet meer zo fantastisch. School werkt met hulpplannen. De doelen worden opgezet en, omdat dit de laatste bespreking was, werden de doelen besproken. En dan merken we dat er in het afgelopen schooljaar weer keihard is gewerkt. Hoewel  niet alles over rozen gaat, (zal gaan) was de juf toch vooral optimistisch gestemd. Maar ja, wat wil je: Vandaag was de schoolreis. Daar had ze natuurlijk onwijs veel zin in.
Vanmorgen dus, na de zwemles Rob uitgezwaaid. Geert ging totaal onverwacht mee. Zijn school had de hekken gesloten gelaten vanmorgen. Iets wat mij was ontgaan...
En vanmiddag hebben we straatspeeldag. Daar doe ik dus niet aan mee, maar Geert wel. Dat betekent rust in huis. Rust voor mama.
Dat mag wel, toch? Na die energievretende gesprekken? Ik ga er maar van genieten. Nu direct. Want zometeen mag ik Rob weer ophalen. En o ja, Geert moet naar zwemles en...
Daar gaan we weer...

2 opmerkingen:

 1. O, zo herkenbaar!!!
  En het plaatje erbij vind ik zo toepasselijk! Prachtig gevonden.
  Ik herken dat heel erg; dat zulke gesprekken energie vreten! Toch leerde ik er van lieverlee wel wat meer mee omgaan. Kon ik het als het ware wel even in de vriezer zetten en op een rustig moment pas weer tevoorschijn halen en dan overdenken. Lukt jou dat ook misschien? Of je kan het misschien leren? Jezelf ertoe dwingen?
  Heerlijk dat die aquarobic (wat een raar woord eigenlijk om te typen) je dan weer zo leeg laat lopen...
  Wat een zorgen met "Robje" (zo word hij vaak bij ons genoemd).
  Wel heel fijn dat ze juist de positieve kanten benaderen he!? En dat hij vooruit komt!!!
  Heb jij goede ervaringen bij Eleos? Ik hoor er vaak ook negatief over, maar heb zelf geen ervaring daar...

  He, succes deze verdere week; gelukkig een korte week he?!

  Goede Hemelvaartsdag!

  Groetjes van Christien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. pfff het lijkt wel omdat de week korter is dat het bij jou extra druk is de dagen ervoor.

  Maar uit de positieve dingen haal je heel wat uit en dat is ook heel wat waard,want van het positieve groeit het kind zo goed vind ik altijd.

  Wens je een paar fijne dagen.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!