vrijdag 4 februari 2011

De Hersenstichtingcollecte

"Goedemiddag, heeft u wat over voor de hersenstichting?"

Deze week liep ik ook met de collectebus langs de deuren. Lekker in een seniorenflat, binnen met mooie gangen en verwarmde galerijen. Makkie dus, wat betreft behaaglijkheid.
Regelmatig vind je me met een bus in mijn hand, zo'n drie keer per jaar. Maar deze collecte vind ik wel de leukste. Een van de leukere dingen van het collecteren vind ik de ontmoeting met al die verschillende mensen. Hoe verschillend is iedereen. Geweldig, daar geniet ik erg van. Maar ook van het feit dat mensen zo makkelijk aan deze stichting geven.
Hersenen, dat is toch iets wat iedereen wel heel belangrijk vindt. Wat een zegen als je er oud mee mag worden, met goed werkende hersenen. Zo zei iemand dat tegen me:"Tuurlijk geef ik! De mijne werken nog goed, al 87 (!) jaar, dus..." En dankbaar gooide hij z'n offer in de offerpot.
Er zijn ook anderen."Ja-ah, zeggen ze, ik doe het via de giro. "Prima, kan ook, bedankt!"
Of mensen die zeggen lid te zijn van de verenging, maar toch ook nog wat in de bus doen, 'omdat ik anders voor niets loop..'. Lief!
De laatste categorie zegt niets te geven. Via omweg: "Ik heb nu geen klein geld.." Oke, groot mag ook, denk ik dan. Maar ik blijf vriendelijk.
Of mensen die gewoon met een nors gezicht hun hoofd schudden -nee-.
En ook dat kan ik wel begrijpen. Er is zoveel nood, iedereen kan wel wat uit je portemonnee gebruiken, toch?
Er was ook een mevrouw die geld gaf en onze Geert, die stoer meeliep, ook wat geld wilde geven. "Of heb je liever een snoepje?" Geert wel ja, hij is dol op geld, maar het leek hem toch te ver te gaan geld aan te pakken, terwijl hij al zoveel heeft. Snoep dus, toe maar: een complete milkareep. Hij smulde er lekker van. En ik was wat trots op hem!
Geld is voor de collecte en vooruit, een snoepje voor meewandelende Geert.
Weet je wat me nu het meeste voldoening geeft tijdens het lopen voor deze stichting?

totale opbrengst? bijna 100 euro!!
Ik loop voor mijn eigen kinderen. Hun hersenen werken prima, maar anders, waar veel onderzoek naar gedaan wordt. Wat dus veel geld kost. Wie weet hebben zij later nog profijt van mijn collectebussen!

Nog geen kans gehad iets te geven??? Ga naar giro 860, de Hersenstichtingcollecte, Den Haag  en storten maar!
Maarre...klein geld niet mogelijk!!

2 opmerkingen:

  1. Dit stuk zit goed in elkaar Aline! Super.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, de collectant voor de hersenstichting komt hier ook niet voor niks aan de deur.
    12 Jaar geleden stierf mijn vader aan een hersentumor, en nog altijd vind ik het erg dat er nog geen afdoende behandeling is tegen deze vreselijke ziekte...

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!