dinsdag 22 februari 2011

Uitslapen

Zo, het weekend ligt al weer even achter ons. Rob logeerde bij de boederij. Dat ging fantastisch!
Hij was erg moe toen hij er heen ging. Echt toe aan vakantie, zeiden ze op school.
Fijn is het dan als hij zich zo thuis voelt op de boederij, dat hij daar beter slaapt als thuis..:-(.

Lief, stout of gewoon een beetje gek doen...
't hoort er allemaal bij!
Maar verkopen? Nee! Afblijven!!

Thuis is thuis, daar slaap je en word je wakker met om je heen je eigen dingen en..wat beroerder is, je eigen broertje. Dus slaap je vanaf een uur of half negen tot 6, met een uitloop van drie kwartier. Soms tot kwart voor zeven dus. Met name als ze naar school mogen. De weekenden zijn daarom altijd erg lang bij ons: we beginnen goed op tijd! Gezellig samen spelen en ruzie maken is niet ongewoon bij ons. Op de zolderkamer horen we al regelmatig gestamp van voeten (al lopen ze nog zo zacht..) en geschreeuw van stemmen..(maar ze fluisteren). Slenter  ik er naar toe, nog moe tot op de tenen, strompel ik de zolderkamer binnen, mijn oren nog vol watten van de slaap, nog volkomen in mijn rustige  dromen...dan stemmen ze er mee in, ja we vinden het niet leuk, we willen niet bij elkaar slapen en "IK BEN GEERT NU ECHT HELEMAAL ZAT!!!!" Arm joch, hij wordt naar marktplaats verwezen. "Zet hem daarop mama, NU!!"
De oplossing was dus dit weekend: niet Geert verkopen, maar Rob naar de boederij. En slapen dat hij daar deed!! Van 9 tot 9, gewoon de klok rond. Helemaal, de hele nacht. Wauw! Geert overigens niet, was 6.45 wakker, maar bleef stil!
Bijgeslapen als Rob nu is, was het vanochtend kwart voor zeven dag. Dat mocht, want zwemles gaat in de vakantie gewoon door. Dus vooruit. Maar morgen!
Gisteren bezoek gehad. Een echte werkman! Bouwen gaan we. Onze kamer gaat terug in oude staat, wordt gemaakt tot twee kamers. Eentje voor ons en een voor Rob. "Begin je morgen?" vroeg ik. Kunnen we misschien zaterdag weer uitslapen, voor altijd!
Maar helaas, nog eventjes geduld...

4 opmerkingen:

 1. Hhaha naar marktplaats. Tja bij ons is het ook wel eens bal hoor!!! Maarre het is bij jou wel erg vroeg dag ahhhh.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goeie plek, die boerderij! En dan het klokje rond slapen! Geweldig, kunnen ze altijd nét weer iets meer van de ander hebben als ze uitgerust zijn. Gek is dat toch dat thuis slapen dan juist zo´n probleem kan zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste (tante) Aline,

  Ge-Wel-Dig!!!!


  Echt leuk, goed gedaan!!!


  (Maarre... het is: Even als en Beter dan..)

  Liefs je (kleine) nichtje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel lieve nicht, voor je positieve en leerzame opmerkingen. ik hoop het te onthouden...:-)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!