vrijdag 18 november 2011

DS

We hebben er een leuk feest gemaakt. Per slot van rekening zwem je maar één keer af voor B.
Maar Rob was natuurlijk pas om vijf uur thuis en ik moest om kwart voor zes weer met Geert naar zwemles..:-(
Dus het werd een groot, maar kort feest.
Tegen vijven kwamen opa en de oma's en had ik een stapel pannenkoeken klaar staan.
Toen Rob de bus uitrolde en naar binnen stormde was het feest compleet. Hier kwamen de grootouders voor, toch?
We overhandigden hem wat kleine cadeautjes, de boekjes komen van mp. Hij is er dol op en kent ze al van de bieb, maar hij was er erg blij mee. Eindelijjk in de eigen boekenkast!
Het spelletje komt van Trudy(klik), waarvoor dank! Ook dit vond hij geweldig. Nog wat mooie euromuntjes van de opa en oma's en meneer was helemaal gelukkig.


In mum van tijd waren de pannenkoeken op. Toen was het voor Geert en mij ook echt tijd. Net op dat moment kwam papa binnen wandelen en kon ik nog even genieten va de vreugde op Rob's gezicht toen hij de langbeloofde DS Lite kreeg.

Ja-ah, dat hebben we lang tegen kunnen houden. Zo'n ding. Maar toen Willeke 16 werd ( ja toen pas!)  wilde ze er graag één en dat hebben we maar toegestaan. met duidelijke regels, dat wel. Wij als ouders ervaarden er wel een stuk rust mee. Ook al is het dan niet het meest gezonde speelgoed, de momenten dat Willeke met dat ding zit, zijn behoorlijk eh..stil.
Omdat Rob meer thuis zou komen van de boederij, ivm minder PGB en omdat in januari Boddaert stopt, zijn we voor hem ook maar overstag gegaan. Via internet, tweedehands dus, dat wel. En met duidelijke afspraken. Zodra de DS aangaat, zetten we én de time-timer aan én de keukenwekker.
Op de timetimer kan hij zíen hoe veel tijd er nog is, de keukenwekker hóórt hij afgaan. En omdat we deze regel tegelijk gegeven hebben met de DS, gaat het prima. Na een half uur legt hij het ding neer. Wat-ie dan gaat doen? Computeren natuurlijk. Wat moet je anders?? Maar op de computer zit ook een time-slot. Dertig minuten per dag voor elk kind. Wij hebben wat met dertig geloof ik. Hoewel het time-slot ideaal is en perfect werkt, geldt het niet voor ouders. En dat is maar goed ook!

9 opmerkingen:

 1. Mooie kado's hoor ! Wat zal hij er blij mee zijn !
  Hier kunnen ze ook niet wachten tot ze zo'n ding hebben :-)
  Wat is t verschil eigenlijk tussen een ds en ds lite?

  groetjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de Nintendo ook heel lang tegengehouden, maar de kinderen zijn er inderdaad wel dol op. Ook wij hebben het gebruik aan banden gelegd.

  Maar sommige apparatuur hoort er tegenwoordig standaard een beetje bij onder de jeugd geloof ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn te lezen dat ie het spel leuk vond! Ook hier heeft zoonlief veel met de D.S. gespeeld, sinds kort niet meer. Toch de computer, moet wel zeggen dat ie daar eerder op ontwerpt als op gamed de hele tijd. Vind ik het toch meer acceptabel...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk toch zo,n ding voor de kids, hier hebben ze er ook 1 en de ene dag zitten ze er vaker achter dan de andere dag, en vooral in de auto is het zo fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ai, een halfuur per dag, daar gaan onze meiden dik overheen... hoe krijgt je dat voor elkaar? Ze leren ook hun talen erop, via wrts. En werkstukken... zoveel. En helaas ook minder nuttige dingen...
  Leuk voor Rob hoor, hij is lekker verwend. Dat mag toch best na zo'n prestatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach wat leuk joh. Maarre heel verstandig die timetimer. Dat hebben wij hier ook beslist nodig anders loopt het helemaal uit de hand!

  Lieve groet,
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, ik hoor je ervaringen graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De DS is er bij ons al langer geleden in gekomen en vind ik vooral een uitkomst tijdens de lange autoritten die wij regelmatig maken, 2 uur naar opa en oma. Want wat moet je anders doen als het al donker is in de auto (dat luisterverhaal kun je ook wel luisteren tijdens het DS-en). Zal ik je eens iets vertellen? Ik heb er zelfs zelf een en vooral tijdens de vakantie is dat best leuk...
  30 minuten zou voor ons te kort zijn. Wij hebben een uur beeldschermtijd per dag... Eigenlijk is dat hetzelfde, nietwaar???

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En heeft Robert-Jan vandaag de hele dag achter de ds gezeten? Want dat is wat hij vandaag op zijn vrije dag ging doen:) RJ: "Juf moeten we morgen naar school?" Juf: "Nee, morgen zijn jullie vrij dan hebben de juffen en de meester studiedag!" RJ: "Yes, dan ga ik de hele dag met de ds spelen en gaan jullie lekker leren!"
  Fijn weekend!

  Hartelijke groet,
  Melissa

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!