woensdag 30 november 2011

Welkom in de kassarij!

Dat Sint in het land is, daar merken we allemaal wel wat van. En omdat er al genoeg te lezen is op alle blogs, van mij nu even wat minder. Maar evengoed wel iets.
Vandaag kwam Sint op school bij Rob. Lekker vlot, dan is hij zometeen minder druk. Tegelijkertijd neemt hij drukte mee, wat weer makkelijk is voor juf en mama. Mooi bekeken vind ik dat altijd weer van school!
Jammer voor mij moest ik van die goeie ouwe man wel zelf even alle cadeautjes halen voor de kinders. En aangezien ik nog zo goed als niets in huis had...
Tjonge, ik heb mijn ogen uitgekeken. Wat ik wil de jongens willen was uitverkocht. Uiteraard. dat kán toch ook niet anders. Met stomme verbazing kijk ik om me heen. Wat een chaos, wat een puinzooi. Zo druk. Mensen die bij de speelgoedwinkel nog een winkelkarretje nodig hebben.  Armen vol dozen, dozen en nog eens dozen. Alsof er van de crisis geen sprake is...
Ik sluit aan als vijfentwintigste klant, al levert me dat geen prijsje op! Nee, helaas, ik stond ongeveer dertig minuten in de rij voor de kassa. Maar, reken ik uit, dat is iets meer als een minuut per klant.  Best snel, vind je niet? Nou ja, daar stond ik dan. Met twee lelijk uitgescheurde papiertjes. Daarop de grote wensen van beide jongens. En eenmaal aan de beurt kon de dame bij de kassa me vertellen dat ik echt goed gekeken had: de spullen zijn uitverkocht...
Uiteindelijk is alles goed voor elkaar gekomen, maar ik heb  meer in de rij gestaan, dan uiteindelijk gewinkeld.
Volgend jaar! Nou, dan doe ik het anders!! Denk ik nu. Maar dan?  Dan doe ik weer net zo, denk ik. Domme ik!

5 opmerkingen:

 1. Pfff ik zie je staan... mijn beurt heb ik gehad. Voor ons lootjes trekken en dan met de kerst vieren, Sinterklaas, hoe leuk ook slaan we voorlopig over!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn gelukkig met allemaal volwassenen, en hadden een paar maanden terug al bedacht dat we voor iedereen iets kleins van een paar euro zouden kopen. Dat is nog wel te doen. Gelukkig hoef ik me dus niet in speelgoedwinkels te wagen deze tijd van het jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik vermijd de drukte liever.. helaas moet ik nog rap-rap een kleinigheidje hebben voor de schoolsurprise van oudste zoon :(
  Maar ik ben dus gewaarschuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. echt erg he, die mensen allemaal, als je ziet wat die kinderen hier in het dorp allemaalkrijgen en dat maar voor sinterklaas is echt niet normaal,nee hoor wij hebben lootjes getrokken met onze oudsten en dan allemaal voor 5 euro is maar voor en aardigheidje en de gezelligheid en de spanning wie, wie heeft, en voor de kleintjes kopen we zelf wat en bij de opa,s en oma,s krijgen ze ook nog zat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het belooft niet veel goeds dus voor ons...vanavond samen met J op pad voor suprise en ook wat uitzoeken voor zichzelf wat hij bij Oma krijgt. Dan hoef ik me niet suf te zoeken en hij heeft iets minder onzekerheid :-) als hij weet wat hij krijgt.
  De kado's die ze van sint zelf krijgen heb ik gelukkig in huis , mja bij Oma en op school...
  elk jaar het goede voornemen op tijd te beginnen , dat doe ik ook altijd...mja al met al blijven er soms dingen bij in schieten..
  ik hoop alleen eeeechttt niet 30 minuten in de rij te moeten staan....pffffttt...

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!