maandag 29 november 2010

Goedemiddag!

Wandelen is bij ons momenteel erg in.
Vorige week begon de hype. "Mam, we gaan wandelen," eiste onze Rob. Pfff. Wil ik dit? Voor je eraan begint eerst goed over nadenken. Stel je voor dat dit de nieuwe obsessie wordt...
"Oke, oke, ik ga wel mee!" gaf ik toe. Erg van  harte klonk het vast niet, maar ja, 't is zondagmiddag en lekker warm hier.
Het viel allemaal erg mee, het was zelfs erg gezellig! Bijna een uur liepen we een stevig rondje door ons dorp en bekeken vooral dakkapellen. Rob zegt welke hij mooi vind, welke helemaal niet, hoeveel ramen elk dakkapel afzonderlijk heeft en welk huis er geen een heeft . Ondertussen bouwt hij zo zijn eigen huis. Een stukje van dit, een stukje van dat huis en tada, Rob krijgt later het meest grote, mooie huis met 3 dakkapellen en 15 ramen! Gelukkig duurt later nog lang...
Zaterdag is de wandeling voor ons een redding. Rob is hyperdepyper, weet met z'n vrije tijd geen raad. Ik wel: Kom we gaan wandelen, eten een ijsje bij de Mac ofzo. Oke. Deze keer gaan we dus dwars door het centrum. Het ijsje van de Mac wordt kibbeling van de visboer, de drukte weerhoud het kijken naar huizen, dus lopen we vanwege de dakkapellen met een hele grote boog terug naar huis. Weer een uur gewandeld!
En gisteren weer net zo!

Kenmerkend voor onze Rob is zijn beleefdheid. Iedereen die hij tijdens onze wandeling tegenkomt wordt hartelijke begroet: "Goedemiddag!" of "Goedemorgen!". Daarna zegt hij tegen mij: "Ik ben beleefd he.."
Tijdens onze wandeling naar het centrum waar we netjes op de stoep lopen, wordt de stoep onderbroken door een bushokje. En een heleboel mensen daarvoor: geen stoep meer te zien. "TOETTOET" roept Rob. Sssssst, sis ik. Hij snapt het! "Goedemiddag!!!" roept hij boven het lawaai uit. Reactie van een jonge knul: "Zo-o, die is goed opgevoed!" Hehe..eindelijk. Ik grijp naar m'n spiegeltje in de tas, even zien of ik echt wel zo straal als dat het voelt. Wow, wat ben ik trots op m'n mannetje!

Groeten, Aline

3 opmerkingen:

 1. Smelt smelt... zo'n beetje warmte kun je best gebruiken in deze kou!
  En wandelen is ook nog eens reuze gezond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een leuke hyperfocus: dakkapellen kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heerlijk om met deze knul een stuk te gaan lopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!