woensdag 24 november 2010

Sint is er!

 
 Hij komt, hij komt, die lieve goeie Sint..
Ja, het is weer zo ver! Nog lang geen 5 december, maar dat maakt de pret erom niet minder. Vandaag kwam Sinterklaas op school, wat een feest, wat een spanning!
Hoewel nog een beetje vroeg, ben ik de school altijd erg dankbaar dat ze niet tot het laatste moment wachten. Onze Rob liep al stuiterend door het huis vorige week. Stuiterdestuiter, het is bijna Sinterklaas...paps en mams bijna door het dolle heen vanwege die stuiterballetjes in huis. Gelukkig was het dus vandaag al, anders zouden we in de Sintstress volkomen verdwaald zijn.
Maar ta da, hier is-t-ie dan! In een echte ouwe cabrio, net zo oud als de Sint zelf vrees ik. Gelukkig hield deze maffe auto de Sint en z'n Pieten, zodat ze veilig, maar te laat, op school aankwamen. Het wachten op de Sint duurde even, dus..zingen maar.
"En we zingen en we springen en we zijn zo blij, want er zijn geen stoute kinderen bij." Ik glimlach als ik die laatste regel meezing. Geen stoute kinderen, nee hoor, alleen wat stuiterballetjes, drukteschoppers en klierkontjes af en toe. Maar o wat doen ze nu hun best. Echt super om te zien. Kwam Sinterklaas maar elke dag even spieken..

De toespraak ging vooral om de dank voor alle gezelligheid, de tijd die Sint nam in deze zo drukke periode en 'wat fijn dat er al een cadeautje in de schoen zat, afgelopen dinsdagmorgen'. Ja, die trapveer, die heeft al veel lol meegemaakt deze dagen. Want onze Rob vindt dat het geen trapveer is, maar een windhoos, of wervelstorm. Dus dat is dan ook het eerste wat hij vragen wilt. Hij onderbreekt de juf:" Juf, ik heb een vraag". Hij krijgt de ruimte de vraag te stellen! gelukkig. "Sinterklaas, die trapveer is ook een wervelstorm. Bent u daar bang voor?" Rob glundert als de Sint antwoord: "Een beetje". Ha, hij lekker wel, ik niet, lijkt-ie te denken. Maar ja, als je ook alles over wervelstormen, orkanen, windhozen en tornado's weet, hoef je ook niet bang te zijn. Offe..

Later die middag is Rob heel erg kwaad en ligt de wervelstorm, of zeg windhoos of trapveer, in elkaar gefrommeld in de schuur. Deze keer vernielde de windhoos niets, maar werd-ie vernield. Sterke boy heb ik he!

2 opmerkingen:

  1. Leuke blog! Je hebt echt humor zeg.
    Ik ben blij dat wij alleen met kerst cadeautjes geven en alleen een letter met sinterklaas. Moniek zou ook helemaal stuiteren! dat doet ze dus met kerst. Leuk, die foto's zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je mijn blog hebt bezocht! Ik ga je in de gaten houden hoor. We hebben in ieder geval een hobby gemeen. Columns schrijven!

    Heel veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!