maandag 15 november 2010

kunstig

Goedemorgen!

Afgelopen maand heb ik een cursus column schrijven gevolgd bij ons in eht dorp op de volksuniversiteit. Erg leuk en leerzaam.. veel tips gekregen, veel columns gelezen en beoordeeld. Maar vooral natuurlijk ook columns schrijven en oefenen, offe, oefenen en schrijven is beter denk ik..
Naar aanleiding van een kracntenartikeltje werd ons verzocht een column te schrijven. lees lekker mee met onderstaande:
Kunstig terugkomen

'Kom terug jij!' Roep ik regelmatig tegen de kinderen. Of ze alstjeblieft even die deur dicht willen doen. Of toch echt eerst de schoenen uit voor ze naar boven gaan.
Tja, je kunt op diverse manieren terugroepen.

Zo lees ik dat ook regelmatig in de krant. Babyvoedingfabriek roept potjes terug. Auto’s worden teruggeroepen in verband met het ontbreken of het bezitten van bepaalde onderdelen.
En wat dacht u van de NSB-kentekens. Ook deze worden per direct teruggeroepen en mogen absoluut niet aan auto’s worden vastgezet. Stel je voor, je zou maar een NSB nummerbord krijgen. Rijd je daar met je roetzwarte volkswagen, wordt je aangehouden voor een gordelcontrole, Meneer, uw kenteken?
9-NSB-45, zeg je. Extra bekeuring natuurlijk.

Deze week las ik in de krant dat de kunstheupen van een bepaalde fabrikant ook teruggeroepen werden. Tjonge, je zou zo’n ding maar hebben. Ik zie het al helemaal voor me. Daar ergens in zo’n huisje van de aanleunflat van het bejaardencentrum krukt een vrouwtje voorzichtig naar haar brievenbus. Ze komt zojuist van de revalidatie. Aangeboden door de zorgverzekeraar in verband met het kunstig zetten van een nieuwe heup, een nieuwe rechterheup. Nep, uit de kunst. Eenmaal weer terug in haar huisje laat ze zich langzaam in d’r stoel zakken en opent nieuwsgierig de post. “Mevrouw, onlangs is bij u een kunstheup geplaatst.” Ja-ah, dat weet ze wel, ze voelt het nog iedere dag. “Helaas voldoet de kunstheup niet aan alle verplichtingen, waardoor wij genoodzaakt zijn u dringend te verzoeken uw heup zo snel mogelijk in te leveren.”
Is het vreemd als dit stokoude vrouwtje van schrik door haar goeie linkerheup zakt en in shock in het ziekenboegje verdwijnt?


                                                                                          © Aline 


Volgens onze jongste was-t-ie goed gelukt. Elke keer zei hij weer: lees eens voor mama, van dat ziekenboekje..  :-)

Fijne dag allemaal! Ik ga aan 't werk: folders vouwen voor m'n dochter...

Groetjes, Aline2 opmerkingen:

  1. Hij is ook heel goed gelukt. Ik wist helemaal niet dat jij zo'n cursus volgde. Wat waren de belangrijkste dingen die je daar leerde?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hij is zeker heel goed gelukt, wist niet eens dat er een cursus voor was.Hopelijk ga je het vaker doen :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!