donderdag 9 december 2010

Op naar Kerst

Zondag was voor onze Rob Sinterklaas voorbij. Hij ging het land uit en dus was het tijd voor het volgende feest: Kerst. Rob draaide om als een blad aan de boom: van hyperdepieper naar rust, gezelligheid en vrolijk zijn. Want het wordt kerst. Heerlijk!!
Kerst houdt voor Rob veel in. Allereerst denk ik: gezelligheid en versieren, veel versieren. Daar begon hij zondag direct mee. Terwijl de andere kinderen met mij naar de kerk gingen, ging hij met papa knutselen. kerstballen maken, lampjes ophangen enzovoort.

Mooi he, zo creabea als hij is! Zegt-ie dan ook: "ik ben creatief he mama?"
Het was zondagochtend toen ik uit de kerk thuis kwam wel even schrikken dus, in de eerste instantie. Poeh, wat een zooi, wat een rommel. Maar afijn, ook wel weer gezellig en bovendien: hij heeft weer wat te doen! Laten gaan dus, Aline, zei ik tegen mezelf. Ook hier komt weer een eind aan, zeker weten.
Van andere jaren weet ik dat Rob blijft versieren tot kerst. We zien dan geen muur meer, geen tafels, maar wel veel lichtjes. En dan, op 2 januari ruimt hij het weer op. Zo werkt dat in zijn koppie. Alles opruimen, het feest is weer geweest.
Vorig jaar maar gelijk afgesproken dat hij het pas 6 december weer mag versieren. Dit jaar spreek ik een dagje later af, want meneertje pakte de versiersels een dagje eerder. De boef.
Zie je trouwens al die kerstballen van papier om de lamp heen. Meestal noemen ze Kerst het feest van het licht. Momenteel bij ons dus niet: Als ik nu de lamp aan doe, moet ik nog eens goed kijken of hij het wel doet. En eten we zo'n beetje in het halfduister. Maar vooruit. het licht komt wel weer: 2 januari! Hoera!

                                                                                            

3 opmerkingen:

 1. Super dat je het toelaat! Het staat nog vrolijk ook. Ik denk dat ik het gauw moet komen bekijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er heel kleurrijk uit hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, hoi!
  Ik zie bij jou profiel dat je me volgt, maar ik zie jou foto niet bij mijn 'volgers' staan klopt dat? Anders had ik je beslist welkom geheten hoor! Die ik namelijk altijd. Vandaar!

  Leuk is dat hé, heb je die reactie na jou reactie op mijn laatste column gezien? Echt heel leuk! Trouwens die van jou was ook super.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!