vrijdag 17 december 2010

Stresserwt

Zo, hehe de eerste vakantiedag zit erop! Poehhh, wat een dag. Hoelang duurt het nog voor het 3 januari is.. Kreun, volgend jaar pas..En nu had alleen Rob nog maar vrij..
Waar het aan ligt? Aan mezelf denk ik. Ja ik geef het toch maar een beetje toe. Aan mezelf.

Gisteren begon het al: om kwart over vier, toen ik het eten wilde gaan koken kwam ik erachter dat ik de aardappels op had. Naar de buurvrouw dus. Tweede keer deze maand.  :-(  Gelukkig had ze ze ook al twee keer teruggehaald, dus we staan weer kiet.
Maar dat betekende dus wel dat ik vandaag aardappelen moest gaan kopen. Geen probleem natuurlijk, maar.. Rob is al vrij. Hoe kan ik dat nu het handigst doen vroeg ik mezelf af. Want weet je, als ik met Rob naar een supermarkt ga, komen we of in een stevig woordengevecht terecht, of ik besteed veel meer geld dan nodig..

Ik besluit Rob zo tegen half 12 achter de pc te zetten en ga Geert halen op school. Ik ga zo laat mogelijk weg, zodat Rob zo kort mogelijk alleen is. Zijn speeltijd is 45 minuten, dus dat moet lukken, toch?
Op de school van Geert maken ze overuren. De juf liet de klas pas 10 minuten na de bel gaan. Kennelijk geen zin in vakantie.. Ik balen, had ik in plaats van wachten nog wel even die aardappels kunnen halen..
Maar vooruit, met Geert naar de supermarkt. Snel aardappels gegrepen en door de sneeuw naar huis gesjeesd.(lees 'stapvoets'.) Net toen we thuis waren klikte de computer Robs tijd uit..Poeh, gered.

We zouden vanavond vis eten, met gebakken aardappels en doperwtjes ofzo. In de keuken zet ik alles klaar zodat we op tijd de vis kunnen halen. O help..geen groenten in huis, helemaal niets. O had ik maar, was ik maar..grrrr waar zit dat verstand van mij eigenlijk? Kerstvakantiestress????
Rob zou mee gaan naar de visboer. Om het wachten op de gebakken lekkerbekjes korter te maken krijgt hij alvast een klein schaaltje kibbelingetjes. Dat gaat goed, werkt prima, kibbeling op, vis klaar. ideaal.

Nu het volgende. Ik had Rob op de fiets al voorbereid. Had ik dat niet moeten doen?? Even een potje doperwtjes halen bij de megagrote AH. Tegenover de visboer. Maar Rob had inmiddels al andere plannen uitgedacht. Stevast stampt hij op de  kerstartikelen af. Kijk, zo mooi! Kerstballen en andere dingen om te versieren stralen ons toe. O nee!!! Hoe ga ik dit nu weer oplossen?
Hier, deze, da's een mooie ster, zegt hij vastberaden, die neem ik! Ik kijk naar de prijs. Deze ster is een kaars en kost een tientje. Nee dus. Rob gaat behoorlijk snel overstag, gelukkig. We zoeken verder. Hij wil alleen winkelen, maar in deze grote winkel ben ik bang dat ik hem helemaal niet terug vind, of hoogstens onder vijfendertig versiersels ter waarde van vijftig euro. Uiteindlijk vinden we choclolade. Die dan, vraag ik. Help, ik wil hier nu weg! Maar o help, 5 euro! Voor chocola?? Nee kijk eens Rob, hier kaarsjes. Kijk da's beter. Dertig kaarsjes voor DRIE euro. Wow, hij gaat akkoord. Op naar de kassa.
Dit alles in de AH duurde maar 5 minuutjes, maar maakte mij total loss. Volgende keer beter nadenken. Had ik dit allemaal ietsies ontspannender kunnen doen.
En nu ga ik Rob gauw op bed leggen, voorlezen, zingen, bidden..kan ik er zelf ook gelijk achteraan.
Lang leve de vakantie!

2 opmerkingen:

  1. Balen voor jou, zo'n begin. Niks leuk. Hopelijk is het morgen anders. Wat eet je morgen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is geen lekker begin van de vakantie en dan duurt hij nog 2 weken. Pff kan me nog wel voorhalen hoe ik de vakantie's vond toen de knapen wat jonger waren een regelrechte ramp.

    Sterkte de aankomende 14 dagen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!