zaterdag 1 januari 2011

Beste wensen!!

Vanaf deze plaats mag ik jullie allemaal het aller beste toewensen voor 2011! Ik hoop dat het voor iedereen een heel goed, gelukkig maar vooral door God gezegend jaar mag worden! Hoe moeilijk het leven soms ook is: Zijn zegen geeft kracht om dag in dag in dag uit door te gaan met zorgen voor gezin, jezelf en al het andere.

Traditie is natuurlijk niet weg te denken op een dag als deze. Oliebollen eten, degene die vorig jaar overbleven.. Vuurwerk kijken. Iedereen een hand geven en langs gaan, kerkdienst met een toespraak voor de dominee én elkaar toezingen. Mooi is dat.
En tegenwoordig heb je hier in het dorp ook de 'nieuwjaarsduik'.
Zojuist even wezen kijken omdat mijn neef ook mee ging doen. Dat het water koud is, moest duidelijk zijn: er was een groot wak gemaakt om de duikers toegang tot het water te geven. Maar de gezichten die boven kwamen waren niet geschokt maar vooral trots en stralend: dat heb ik toch maar even gedaan! Dit zijn de echte doorzetters, die het jaar goed beginnen, die doorbijten, die verdergaan en zich als een vis in het water voelen. Ik was daar niet bij. Nee, ik stond alleen maar te kijken en foto's te maken. Doorzetten? Doorbijten? Ja, dat doe ik ook wel. Maar anders. Ik begin niet met een koudwaterduik, nee ik begin liever met een warme kerkdienst. Met de Schepper van het water. Hij geeft me kracht, Hij helpt me verder te gaan.


beetje eng is het wel

Ik vind het stoer!
  
2 opmerkingen:

  1. Ik wens jou gezien ook een heel goed jaar.
    Ben het met je eens hoor veul te koud :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!