woensdag 5 januari 2011

Nacht

Heerlijk..ze zijn weer op school.
Maandag eerst maar eens even bijgeslapen. Gelukkig maar, want vannacht was Rob helemaal wakker. Van 2-5..en ik er om 7 uur weer uit. Brrr..niets aan, zo'n nacht. Gauw maar weer bij gaan slapen, denk ik. Winnen is voor!
Het wakker liggen vannacht deed me wel denken aan het volgende, lees even mee!

Het is nacht en heel stil. Iedereen slaapt als een roos. Maar wacht eens, daar gaat een deur open. Iemand komt naar buiten. Het is een jochie, in alleen een onderbroekje. Wat zal hij gaan doen in deze stikdonkere nacht?

Plotseling schrik ik wakker:  KNAL! Wat was dat?? Van schrik zit ik recht overeind in mijn bed, terwijl manlief lekker verder snurkt. Dan hoor ik  de kamerdeur open gaan, er komt iemand de trap op.. Help, een inbreker? Wat moet ik doen? Maar nee, ik hoor het al. Harde voetstappen op de trap geven aan dat Rob naar boven komt. Hoe kan dat? Heb ik hem niet naar beneden horen gaan? Hoe laat is het eigenlijk?
Langzaam wordt het wat helderder in mijn slaperige hoofd. Een blik op de wekker zegt me genoeg: het is absoluut tijd om nog even door te maffen. Maar helaas..
"Mama, ik ben er weer!" Ja, ik hoor het. "Man, het is pas 4 uur, ga nog even naar je bed". Maar nee, "Ik wil bij jou liggen". Ik slaak een diepe zucht. Die gaat echt niet meer slapen.
"Hoelang ben je al wakker?" vraag ik zacht. "Ik zag 2.30 uur op de wekker. Maar ik ben boos, want jij deed boos tegen mij!" O ja, vaag herinner ik me zoiets.
"En wat heb je beneden dan gedaan?"                   
"Zeg ik lekker toch niet!" klinkt een triomfantelijke stem naast me. Helaas, ik ben nu te moe om te gaan kijken. Had ik dat maar wel gedaan!
Tegen zessen vallen we weer in slaap.

Piep-piep-piep. Wham! Met een klap sla ik de wekker uit. Maar het is een feit: ik moet eruit, het is 6.45, zie ik. Eenmaal beneden hoor ik een wat vreemd geluid. Ik kan het niet plaatsen, snap het niet. Het lijkt wel of iemand aan het douchen is, of dat de wasmachiene aan staat. Nou ja, niet zeuren, het is nog vroeg en er moet nog veel gebeuren voor iedereen op school zit. Iedereen wakker maken, tassen klaar maken, eten, wasmachiene aan zetten..En o, ik ben nog zooo lui!
Die wasmachiene, dat doe ik net voor het eten. Hij staat in de schuur, dus ik stap de achterdeur uit en wil naar de schuur lopen. Dan opeens hoor ik het geluid. Sterker nu, veel sterker. De kraan! De waterkraan staat aan. Buiten! Met veel moeite krijg ik hem dicht. Het water staat zo'n 10 centimeter diep. Zelfs de schuur staat blank. "Rob!" schreeuw ik. Daar komt-ie aan, niet eens schuldbewust. "Heb jij vannacht die kraan aangezet?" Driftig knikt hij. "Ja, want u deed boos tegen mij". Dus..lekker puh.

Gelukkig bleven we afgelopen nacht lief doen tegen elkaar. Was het niet nodig mama een hak te zetten. Want..toen was het zomer, maar nu..Nou ja, we zouden wel een prive schaatsbaan hebben..

2 opmerkingen:

  1. Dat is echt schrikken. Nare reactie van hem; natuurlijk heeft hij dit niet voorzien.
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahaha, sorry hoor ik moet heel hard lachen. Je hebt het erg leuk weergegeven. Ik zat er helemaal in. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat je boos was! Ahhhhhh. Al dat water. Die teller gaat ook gewoon door.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!