zaterdag 15 januari 2011

Verder in 2011

Het jaar is nu al weer twee weken oud. En het is, althans, zo vergaat het mij, alsof er niets veranderd is. Oke, je schrijft bij de datum een 11 in plaats van een 10, maar that's all. We gaan allemaal maar gewoon weer door, dat wordt ook van je gevraagd. De kinderen gaan weer naar school, muziekschool en clubs. Manlief gaat weer werken en ik ben ook weer bezig met de allerdaagse dingen. Beetje huishouden, beetje boodschappen, beetje op school werken, beetje sociale contacten bijhouden en nog wat beetjes.. allemaal hetzelfde als vorig jaar. Toen deden we allemaal net zo. Niets is anders lijkt het.
Maar toch..in ons gezin veranderd er momenteel keer op keer wat. In mijn vorige blog lees je over Boddaert, de naschoolse opvang voor speciale kinderen. Rob gaat daar vanaf vorige week naar toe op woensdag tot half 5 en op donderdag en vrijdag tot half 7.     Nou-ou, dat merk je wel. En vandaag is hij gaan logeren bij mijn lieve broer en schoonzus. Ik heb alleen maar lieve, dus dat kan ik zo wel zeggen. Maar het is wel de laatste keer dat hij daar gaat logeren. Dus dit weekend sluiten we dat af na drie jaar lang elke maand lieve opvang. Gelukkig hebben we al een nieuw adres gevonden (http://www.buitenhorst.nu/).
Morgen wordt mijn man bevestigd als diaken. Hierdoor komt er vast weer een drukkere tijd aan, met diensten op zondag en vergaderingen. Dat zal best wel eens een heel gepuzzel worden. En vanaf maandag gaat onze jongste, Geert op zwemles. Als hij niet ziek is, want dat is hij nu wel. Elke maandag en elke woensdag mag ik van 4 tot 5 uur in het zwembad zitten, wachten op Geert en kijken hoe goed hij zijn best doet. En hopen dat deze nattigheid weer snel voorbij is. Gelukkig is het voor het thuisfront allemaal goed geregeld: ik heb een begeleider voor Rob, die hem thuis bezig houdt en eventueel zelfs al het avondeten kookt! Fantastisch, zo'n hulp, met dank aan de PGB. En dan kan ik rustig in het zwembad blijven, dat is het betere werk! Enige nadeel van onze zwemlessen is dat de tijden zeer regelmatig veranderen: andere groep is andere tijd. Dus de tijden kunnen alleen maar beroerder worden. Maar de resultaten beter! Van A => Beter noemen ze dat.  Al met al gaat er dus heel wat veranderen, wordt het deels rustiger en deels drukker. Tja, zo is het leven, ook in 2011, dingen beginnen en houden weer op. Gelukkig is een ding duidelijk: God blijft dezelfde en Hij geeft mij kracht om ook deze periode vol te houden!

We begonnen dit jaar met wensen: de beste wensen, of een gelukkig, een gezegend nieuwjaar. Voor velen is dat alweer ondergesneeuwd door vele grote zorgen of door de beslommeringen van alle dag. Dus ik wens het jullie nog maar een keer toe in het nieuwe jaar, wat alweer oud lijkt: gezegende nieuwjaar! Ook vandaag!  

Aline

3 opmerkingen:

 1. O joh, je gaat aan zwemmen beginnen. Daar moet je gewoon ff doorheen bijten hè? Wel fijn dat je iemand voor oppas-etenkoken hebt gevonden. Ik maakte meestal een ovenschotel klaar, die ik in de oven zette als ik wegging en Jaap haalde de schotel eruit als het belletje ging.
  Onze situatie is natuurlijk anders. Ralph gaat zaterdag voor het eerst.

  Morgen een gezegend dienst toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha succes. Ik vind het altijd best een investering. Ik heb weken gehad dat ik vier van de vijf in het zwembad zet. Nou dat moet niet lang duren.

  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook hier iemand die het niet voelt dat er een nieuw jaar begonnen is.. Maar zwemles voor de jongsten en wat fijn dat je vanuit de pgb iemand voor Rob gevonden heb en die ook nog wil koken. Super zeg... Wens jullie ook nog heel veel gezondheid en geluk toe voor het jaar 2011

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!