dinsdag 18 januari 2011

online


'Waf, waf ik ben een hond en  grrr, hap, ik eet je op!'. Samen met Rob loop ik op een zondagochtend richting mijn ouderlijk huis. Weer aan de wandel dus, om de tijd te vullen. Momenteel beelt hij zich in dat hij hond is. Na Pluto en kip is dat een redelijke verademing. 'Grrr, jij bent mijn baas', zegt hij mij. Ja hoor best. De meeste honden gehoorzamen uitmuntend,  ik word al blij van het vooruitzicht! Ik ben graag baas!

Wist je trouwens dat 'baas' het meest bekende Nederlandse woord is in het buitenland? Zoals wij (vooral)Engels talige woorden overnemen, zo doet het buitenland dat ook met onze taal. En daarvan is 'baas' de meest bekende. Het tweede bekende woord is 'niks'. Mmm, dat zegt wel wat over Nedederland. Wat doet een baas? Juist: niks. Slik, hopelijk wordt er zó niet gedacht! Het is immers niet waar??!
Terug naar onze wandeling.

Gezellig lopen we hand in hand verder. Rob kletst de hele weg, vallend uit zijn rol als hond. Maar regelmatig schrikt hij voorbijgangers angst aan door eens stevig te grommen. Als men daarop reageert zeg ik meestal: "Sorry, vergeten op te voeden", wat dan weer een glimlach teweeg brengt. Zo gaan de mensen toch vrolijk fietsend verder. Poeh!
Hè, m'n tas zakt weer van mijn rug. Even goed hangen. Ik laat de hand van Rob los en hang alles weer op z'n plek. 'He baas, laat me niet los! Binnen de bebouwde kom moet de hond aan de lijn blijven!', klinkt verontwaardigd de stem naast me, de stem van mijn eigen lieve hond. Oké, oké, ik geef hem mijn hand.
'Zo, zucht Rob tevreden, nu zijn we weer online'.

5 opmerkingen:

 1. Ik heb je natuurlijk al gesproken natuurlijk. Wat is-ie origineel hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ach ja, als het maar geen kip of pluto is toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat denk je van een schoothondje ;) ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hahah hoe herkenbaar zeg, mijn zoon is ook met de regelmaat van de klok een hond, of een wolf of leeuw(errug spannend) of een transformer die op elke straathoek zichzelf transformeert tot auto of vliegtuig en weer terug......

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!