woensdag 12 januari 2011

Vandaag ging Rob voor het eerst naar Boddaert. Eindelijk kwam er een eind aan de wachtlijst van ruim een half jaar. We keken er met elkaar geweldig naar uit. Rob omdat hij nu eindelijk zou gaan leren hoe hij het beste vriendjes kan maken. En wij, het mag eigenlijk niet gezegd worden, wij vanwege wat meer rust.


Ergens in het voorjaar kwam Rob thuis met de vraag waarom hij niet naar Boddaert mocht, net als sommige anderen kinderen uit zijn klas. Want ik wil nu eindelijk vriendjes!" Tja, zo'n roep om hulp konden we natuurlijk niet negeren. Maar zo van het ene op het andere moment kom je daar niet. Want Boddaert hoort bij het Medisch Kleuter Dagverblijf. Om daar te komen vinden er eerst gesprekken plaats bij Bureau Jeug Zorg.
'Gelukkig' zijn we daar al heel bekend. Gesprekken bleven beperkt tot één en het intake-gesprek was vooral gezellig. Maar wat het dan alleen nog lastig maakt is dus die wachtlijst. Overigens zijn ze in Nederland verboden. Maar ja. Wat als het geld op is? Wat als er geen ruimte is? Wat als er zoveel kinderen worden aangemeld? Ja, wat? Wachtlijst is dan nog de enige oplossing, lijkt het.
Wat een heerlijke boodschap was het, toen ze van Boddaert belden: "Er is plaats!" Een van de weinige lichtpuntjes in de moeilijke kerstvakantie.
Vandaag was het zo ver, voor het eerst alleen, na vorige week een uurtje kennis te hebben gemaakt.
Rob kan vanuit school zo doorlopen naar Boddaert en wordt met de bus thuisgebracht. Wat een heerlijke verwennerij! En wat had hij het naar zijn zin!
Er gaat ontzettend hard gewerkt worden.Diverse doelen zijn opgezet: vriendjes maken en al de andere sociale vaardigheden staan voorop. En eten. Eindelijk eens gewoon leren eten, proeven en bord leeg maken. (Thuis krijgen we dat nog steeds niet voor elkaar, kookt hij voor zichzelf en eet hij nog steeds geen brood).
Heel enthousiast komt hij thuis. Stralend! "En", vraag ik, heb je lekker gegeten? "Ja, zegt hij met een ondeugend hoofd, "drie bruine snee-en brood met smeerworst." Grrr...

4 opmerkingen:

 1. Hahaha, vreemde ogen misschien? Maar heerlijk dat hij goed gegeten heeft en het naar zijn zin heeft gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt fijn voor hem ( en jullie, jaja) dat hij nu daar begonnen is. Wie weet wat voor positieve invloed het heeft toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi kwam via via hier terecht.
  Wat fijn dat hij een plaatjes heeft gekregen.
  Ik heb twee neefjes die ook op Boddaert gezetten hebben,het heeft ze erg veel goed gedaan.
  Wens je veel succes met je zoon.
  Gr Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooo heerlijk dat hij het daar zo fijn vind zeg.. en voor jullie even de rust die je zo nodig heb zodat je je even opnieuw kan opladen.. Hier zijn de knullen ook geweest en heeft ze heel goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!