vrijdag 29 juli 2011

Bloedbessen  De hele week is onze oudste nu al bezig met het plukken van bloedbessen. Van 's morgens 6.45 tot             's middags 15.45 uur is ze onder de pannen, of wel, onder de bessen. Zittend op een krukje schuift ze langs de stuikjes en plukt ze elke bes die ze ziet. Het trosje wel te verstaan. Dat legt ze keurig netjes in een doosje. Een vol doosje wordt in de krat gezet en dan hup, de volgende krat. De verdiensten gaan ook per krat, maar hoeveel dat is weet ze nog niet...:-) Mooi is dat. Lekker kind nog in dat opzicht. Je gaat werken, maar je weet niet voor hoeveel. Wij stimuleren dat. Je werkt goed en zorgvuldig en je hebt plezier. Dat is het belangrijkste. En dat je wat te doen hebt natuurlijk, denken wij als ouders er achter aan. Maar wat je verdient, dat is gewoon mooi meegenomen.
Moe is ze wel na een volle week. Maar het geeft haar ook veel voldoening. En morgen...uitslapen! En daarna snel op internet kijken: hoeveel is er op de rekening gestort? Geld belangrijk? Nee hoor, maar wel mooi meegenomen. Ze spaart namelijk voor een eigen, echte houte klarinet. En dat kost wat!
foto's komen van het web

3 opmerkingen:

  1. Ja, wij denken dat ook: dan hebben ze iets te doen! Maar als ze er niets voor kregen zouden ze het niet doen... ik ook niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoeveel verdien je met 2 weken werken bij bloedbessen ongeveer?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ligt er aan hoeveel je raapt. Hoe vaker je het doet, hoe sneller het gaat. Willeke had uiteindelijk ongeveer 400 euro, dacht ze.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!