maandag 18 juli 2011

Nieuwe blogger en kracht

He, he, ik zit. Met een bak koffie voor mijn neus en superschoon gewassen door mijn man... :-(, is het me weer gelukt beneden te komen. Maar gelukkig gaat het al weer beter dan zaterdag en stukken beter dan vrijdag. Maar nog steeds is het moeilijk om te doen wat gebeuren moet. Gewoon niet doen dus. Maar ja...
Het lijkt erop dat het een hernia is, al geven de artsen dat pas definitief aan als een MRI dat laat zien. En voor zo'n onderzoek moet je wel even last hebben. Maar wat het ook is, vervelend is het. Donderdag kan ik bij de fysio terecht, misschien gaat dat helpen, want nu loop ik enkel en alleen op pijnstillers. Dat is de rede dat het beter gaat. Het probleem zelf moet nog aangepakt worden. Dank zij de medicijnen kan ik nu wat rondlopen en mijn eigen kopje koffie op tillen. Maar in een enthousiaste bui een zakdoekje van de grond rapen is funest, als ook het weg schoppen van dit soort afval. Nu pas merk ik wat je allemaal met je rugspieren doet. En wat dan dus nu niet meer lukt.
Afijn, ik ben al 37 jaar gezond. Dat heb ik altijd zo makkelijk geaccepteerd. Vorige maand begon ik tijdens stille tijd, een momentje stil met God, met het bijbelboek Job. Daarin lees je dat Job heel rijk is, maar door toedoen van de duivel straatarm wordt. Ja, zelfs zijn eigen gezondheid gaat eraan en zijn vrouw geeft hem op. Maar Job zegt: de Heere heeft gegeven, de Heere heeft genomen, de Naam des Heeren zij geloofd. Dat is wat ik me nu voor houd. Hem blijven danken en eren voor alles wat ik wel kan en tegelijk weten dat ik geen recht heb op gezondheid. Waarom zou ik het goede wel willen ontvangen en het kwade niet?
Het zet me in elk geval stil bij het allerdaagse en het nietige van dit bestaan.
Tegelijk bid ik om kracht en moed om vol te houden, om beterschap en om energie voor mijn man, die nu zo'n beetje alles doet hier. In zijn vakantie!! Complimenten!!

Verder wil ik jullie op een nieuwe blog wijzen. Mijn lieve nicht van krap 14 jaar is begonnen met een blog, vanwege een opdracht op school meen ik. Hierin beschrijft ze popsongs. Bijvoorbeeld van Radio 538.  Weet je wel wat je zingt? Ze gaat het voor ons vertalen. En gezien haar schrijverstalent zal ze vast nog heel veel andere leuke dingen beschrijven. Dus bezoek haar eens en wordt volger. Wie weet: hoe meer volgers, des te hoger het cijfer van haar schoolopdracht?
Overigens is deze namaakdame niet te meten met mijn nicht zelf. Die is veel mooier en veel echter!
Veel leesplezier!!!

4 opmerkingen:

 1. Hoi,

  Mag ik je een tip geven voor je lijfje?
  Ga eens naar een Manuele Therapeut. Maar dan niet een gewone, maar eentje met E.S. achter Manuele Therapie.
  Dit is De therapie vanuit de oorsprong. Google er eens op.
  Mijn man zat jaren geleden tegen een hernia aan en is er daar helemaal vanaf gekomen. En niks geen zweverigheden ofzo, maar gewoon reëel. Mijn man liep al een jaar bij een 'gewone' manuele therapeut hier in het dorp, hij ging 3 keer naar die E.S. en was er zo goed als vanaf. Wel oefeningen doen en later nog eens een paar keer terug geweest, maar hij heeft zij rug volkomen onder controle.
  Veel mensen om me heen met rugklachten of andere klachten zijn er door geholpen.
  En weet je wat zo fijn is? 3 Behandelingen, helpt het niet, dan zijn ze eerlijk en zeggen ze dat ze niks voor je kunnen doen. Dan moet je verder op. Dat is wat anders als dat je iemand een jaar aan het lijntje houd...

  Mocht je willen weten waar wij precies naar toe zijn gegaan of kan je het op internet niet vinden, geef me een seintje!!!

  Heel veel sterkte he!!

  Groetjes van Christien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jorike en Nadine19 juli 2011 om 19:23

  Wat vervelend, gelukkig heeft u 2 dochters, 2 lieve zoontjes en een lieve man, die u goed helpen!!

  Beterschap!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi, een heuse beschrijving van mijn blog. Ik heb trouwens de instelling gewijzigd. Een reactie kan nu ook anoniem. Dus... ik zie het wel komen ;-)

  Liefs,
  Je nicht van krap 14.
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!