vrijdag 22 juli 2011

Fysiobezoek

Gisteren naar de fysio geweest. Het lukte me om er zelfstandig te komen. Nou ja... Manlief reed de auto op de parkeerplaats, maar ik liep zelf en zonder hulpmiddelen naar binnen! Een hele vooruitgang met een dagje eerder. De fysio constateerde dat ik helemaal scheef stond. Mijn linkerarm was verder van de romp verwijderd dan de rechterarm. Dat komt waarschijnlijk door het ontlasten van het pijnlijk deel in de rug. Maar helaas, hierdoor sloeg mijn lijf helemaal op slot, waardoor ik vorige week niets meer kon. Nu is het zaak alles weer recht en stabiel te krijgen.
De overbelasting komt waarschijnlijk door het vele fietsen met Rob. Hij voorop de duofiets, ik achter hem en maar trappen. Het is me nog steeds niet gelukt om hem het trappen te laten automatiseren.
En doordat ik al overbelaste knieen had, ben ik waarschijnlijk de kracht uit de rug gaan halen.
Maar natuurlijk is het niet dat alleen. Ook het folders vouwen zal meespelen. Elke maandag vouw ik folders in elkaar zodat Willeke die rond kan brengen. Maar de laatste tijd was het gemiddelde van 12 gestegen naar 20. Reken maar uit: van 20 folders een pakket maken, 350 keer. Dat is heel intensief voor lijf en leden, dat merkte ik al.
Al met al concludeerde hij geen hernia, maar wel een zeer zware overbelasting. De aanpak is overigens hetzelfde: veel bewegen, niet belasten en warm houden. En nu dan ook oefeningen doen.
Aan de slag dus maar, rustig aan en voorzichtig. Graag wel een beetje snel.
Want het zou wel fijn zijn als ik na de zomervakantie alles weer zelf kan...O,o  waar is de rem van mijn wil?

Nieuwe volgers, van harte welkom: Jedidja, Charline en Toetje. Veel leesplezier!!

2 opmerkingen:

 1. Oef, dat is zo lastig hè, een stap terug doen.
  Als moeder lukt dat bijna niet. Toch doen, hoor!
  Anders blijf je kwakkelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, dat klinkt heftig hoor!
  Maar je weet nu wel waar je voor staat he?!
  Heel veel sterkte en beterschap gewenst!

  Groetjes van Christien

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een berichtje achter, dat waardeer ik en lees ik met plezier!